Primaria Craiova a instaurat sechestru asigurator pentru un teren detinut de omul de afaceri Adrian Mititelu in contul unui impozit de 500.000 de euro neplatit pentru Stadionul „Ion Oblemenco".

„Este vorba despre o suprafata de aproximativ sapte hectare, situata linga hipermarketul PIC. Valoarea terenului este mai mare decit a creantelor, ne-am asigurat in cazul in care impozitul nu va fi platit nici de aici inainte", a spus Ioan Vacariu, directorul Directiei de Impozite si Taxe Craiova.

Potrivit agentiilor imobiliare, in zona preturile terenurilor sint cotate la 200 de euro metrul patrat. La un calcul simplu reiese ca valoarea terenului pe care Primaria Craiova a pus sechestru este de vreo 30 de ori mai mare decit datoria lui Mititelu, care, din vinzarea respectivului teren, ar putea plati impozitul la stat pe vreo 90 de ani pentru stadionul pe care l-a inchiriat.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, sustine in plus ca finantatorul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, nu este patronul ,,Stiintei’’, aducind in discutie o convorbire avuta cu fostul patron Dinel Staicu. „Am vorbit cu Staicu recent si mi-a spus ca sigla si palmaresul sint pe o firma a lui si doar jucatorii sint ai lui Mititelu", a declarat miercuri Antonie Solomon. Declaratia primarului Baniei vine sa alimenteze zvonurile conform carora Dinel Staicu nu a predat suta la suta „Stiinta" in miinile lui Mititelu in 2005, lasindu-si o portita prin care sa revina in fotbal. Mititelu a replicat ca „este o cacealma".