Rusia a anuntat ca a testat cea mai puternica bomba termobarica din lume, care degajeaza o unda de soc distructiva similara celei produse de o bomba atomica, denumind-o “tatal tuturor bombelor“, relateaza Reuters. “Eficienta si put
Rusia a anuntat ca a testat cea mai puternica bomba termobarica din lume, care degajeaza o unda de soc distructiva similara celei produse de o bomba atomica, denumind-o “tatal tuturor bombelor“, relateaza Reuters. “Eficienta si puterea sa sunt similare celor unei bombe nucleare“, a declarat Aleksandr Ruksin, adjunctul sefului Statului Major al armatei ruse, care a precizat ca aceasta nu are efecte radioactive si folosirea ei nu este interzisa de nici un tratat international. Ruksin a prezentat apoi jurnalistilor o inregistrare video in care un avion de tip Tupolev Tu-160 a lansat o bomba deasupra unui poligon, manevra urmata de o explozie puternica. O astfel de bomba este fie lansata sub forma de proiectil, fie este transportata de un avion si plasata deasupra tintei. Nu exista informatii cu privire la data si locul testarii noii arme. Potrivit inregistrarii, explozia da solului un aspect lunar. O cladire cu o inaltime de 30 de metri se preface in moloz.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.