Armata rusa a prezentat, saptamana aceasta, imagini inedite de la testarea unei noi bombe termobarice, de productie proprie, despre care afirma ca este de patru ori mai puternica decat corespondentul sau american - MOAB sau "mama tuturor bombelor"- l
Armata rusa a prezentat, saptamana aceasta, imagini inedite de la testarea unei noi bombe termobarice, de productie proprie, despre care afirma ca este de patru ori mai puternica decat corespondentul sau american - MOAB sau "mama tuturor bombelor"- lansat in urma cu patru ani. Dispozitivul de sapte tone, supranumit "tatal tuturor bombelor", este capabil sa declanseze o explozie echivalenta cu detonarea a 44 de tone de TNT, avand o raza distructiva de aproximativ 300 de metri. Bomba "ne permite sa asiguram securitatea statului", a declarat un inalt responsabil militar rus, subliniind ca, spre deosebire de alte dispozitive, aceasta "nu contamineaza mediul". (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.