Biroul antimonopol din Rusia a anuntat ieri ca a respins oferta facuta de conglomeratul industrial german Siemens privind achizitia unei participatii majoritare la producatorul rusesc de turbine Power Machines, relateaza Reuters. "In cazul in care tr
Biroul antimonopol din Rusia a anuntat ieri ca a respins oferta facuta de conglomeratul industrial german Siemens privind achizitia unei participatii majoritare la producatorul rusesc de turbine Power Machines, relateaza Reuters. "In cazul in care tranzactia ar fi fost finalizata, compania germana ar fi controlat aproximativ 50% din piata ruseasca a echipamentelor destinate sectorului energetic, ce i-ar asigura o pozitie dominanta pe aceasta piata", a anuntat biroul rusesc antimonopol, intr-un comunicat, citat de NewsIn. Detinator a deja 25% din actiunile producatorului de turbine rus, Siemens a declarat ca nu intentioneaza sa achizitioneze o participatie majoritara. In trecut, tentativele conglomeratului german de a prelua controlul asupra companiei Power Machines au fost stopate de autoritatile din Rusia, care au oferit motive legate de siguranta nationala. Grupul rusesc Interros, vehicul financiar al miliardarilor Vladimir Potanin si Mihail Prohorov, anuntase ca a semnat un acord privind vanzarea participatiei sale de 30,4% din Power Machines unui investitor strategic rus, insa nu a oferit detalii despre identitatea acestui investitor. Directorul general adjunct al Interros, Serghei Batehin, a precizat ca aceasta tranzactie ar putea fi finalizata imediat dupa ce autoritatea rusa antimonopol va da un verdict in acest sens.Magnatul rus Oleg Deripaska, al carui "imperiu" economic este controlat prin vehiculul financiar Basic Elements, s-a aratat de asemenea interesat de preluarea producatorului de turbine. Ambii magnati au primit acordul din partea autoritatii rusesti antimonopol privind realizarea unei oferte de preluare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.