Autoritatile italiene au identificat aparitia unui virus exotic in nord-estul tarii, mai exact in provincia Ravenna. Temperaturile ridicate din ultima perioada au generat aparitia si raspandirea febrei Chikungunya, afectiune transmisa de tantarul cu
Autoritatile italiene au identificat aparitia unui virus exotic in nord-estul tarii, mai exact in provincia Ravenna. Temperaturile ridicate din ultima perioada au generat aparitia si raspandirea febrei Chikungunya, afectiune transmisa de tantarul cu acelasi nume, mai cunoscut sub denumirea de „tantarul tigru“.

Posibili purtatori ai bolii sunt romanii care muncesc in Italia sau cei care tocmai au revenit din tari precum Africa de Sud - Tarnsvaal, Uganda, Congo, Nigeria, Ghana, Camerun sau Insulele Comore. Ministerul Sanatatii ii avertizeaza pe toti cei care intentioneaza sa mearga in aceasta perioada in zonele cu risc sa-si ia masuri de preventie impotriva intepaturilor de tantar, cu atat mai mult cu cat autoritatile italiene au transmis ca tantarii nu vor disparea mai devreme de luna noiembrie. Simptomele „febrei tantarului tigru“ debuteaza cu febra de peste 38,5 grade Celsius, dureri musculare si osoase, dureri de cap, slabiciune generalizata, dureri ale articulatiilor extremitatilor si posibile hemoragii usoare. Boal a nu poate fi prevenita prin vaccinare, singurele masuri eficiente fiind cele de protectie. Se recomanda purtarea hainelor cu maneci lungi, pantaloni lungi, aplicarea de plase speciale la geamuri si usi si folosirea de creme si spray-uri de protectie.

Pentru prima data, tantarul 'ataca>> Europa
Febra Chikungunya este transmisa prin intepatura tantarilor din specia Aedes albopictus, numita si “tantarul tigru”, care provine din Asia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.