EVENIMENT. Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel a inaugurat ieri un camin al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Bucuresti. Evenimentul a fost organizat de sarbatoarea Seminarului, Sfantul Grigore Teologul. Tot ieri, Patriarhul a fost prezent

EVENIMENT. Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel a inaugurat ieri un camin al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Bucuresti. Evenimentul a fost organizat de sarbatoarea Seminarului, Sfantul Grigore Teologul. Tot ieri, Patriarhul a fost prezent si la Sfanta Liturghie de la Manastirea "Radu Voda".

15:09 - TRAFIC GREU
CEATA. Traficul rutier pe mai multe drumuri din tara era afectat ieri din cauza cetii. In unele zone vizibilitatea era sub 100 de metri.
TaRGU-JIU. Specialistii DSV Gorj, sprijiniti de Directia de Servicii Comunale, au inceput vaccinarea antirabica a cainilor fara stapan.

15:14 - CAZUL TRANCA
BUZAU. O alunecare de teren a distrus ieri o parte din drumul care asigura accesul spre rezervatia naturala Vulcanii Noroiosi, din judetul Buzau, si care a fost reabilitat in urma cu doi ani. Pamantul a inceput sa o ia la vale pe raza comunei Scortoasa. Sunt afectati circa 80 de metri de drum.
SOLICITARE. Medicul Razvan Tranca a cerut Tribunalului Bucuresti anularea deciziei Colegiului Medicilor din Romania privind interdictia de a profesa un an de zile, dezbaterile in acest nou dosar urmand sa inceapa
la 22 februarie 2008.

RADIO PIRAT - Manele pe frecventa aviatiei
Un radio-pirat care difuza manele pe frecventa aviatiei si care punea in pericol siguranta traficului aerian a fost inchis de politisti. Postul emitea din casa unei familii din comuna damboviteana Cornesti. Nu este prima data cand la aceasta familie s-a realizat perchezitie pentru identificarea unui post de radio pirat. "Din cei patru membri ai familiei, trei au dosare penale pentru comiterea infractiunii de emitere de programe radio fara licenta audiovizuala", a declarat purtatorul de cuvant al IJP Dambovita, inspectorul Pamela Ropotan.

BUZAU - Atentie, cad tencuielile!
O bucata de aproape doi metri din tencuiala exterioara a celui mai mare magazin din centrul orasului Buzau s-a surpat ieri dimineata. Portiunea s-a desprins de pe plafon dupa ce zapada topita s-a infiltrat in beton si a rupt partea metalica protectoare. In momentul incidentului nimeni nu se afla in zona. (M.B.)

HARGHITA - Depozite subterane ilegale de deseuri
Comisarii Garzii de Mediu Harghita au descoperit in Miercurea-Ciuc doua depozite subterane ilegale de deseuri petroliere, rezultate in urma derularii de afaceri cu produse petroliere. Comisarii de mediu au facut sesizare penala in acest caz, cercetarile fiind continuate de Politia Municipala Miercurea-Ciuc.

GALATI - Dosarul Mihailesti, amanat a doua oara
Curtea de Apel Galati a amanat ieri, pentru 25 martie, judecarea dosarului Mihailesti, din lipsa de procedura. Amanarea a fost determinata de faptul ca unele dintre partile vatamate au decedat intre timp si instanta vrea sa afle daca mostenitorii acestora mentin cauza pe rol. Totodata, mai multi reclamanti nu au fost citati pentru ca intre timp si-au schimbat domiciliul si vor fi cautati cu ajutorul primariilor. In aceeasi situatie se afla si societatile Mihtrans Com SRL si SC Ney Transport SRL, care si-au schimbat sediul.

MUTARE - Rosca Stanescu a plecat de la Ziua
Sorin Rosca Stanescu, directorul general al Ziua, a anuntat ieri ca paraseste aceasta pozitie. "Nu este vorba despre o demisie, ci despre un transfer care s-a facut la cererea si dorinta mea, intr-o pozitie noua a grupului de presa din care fac parte. Actionariatul va anunta la data de 1 februarie noua mea functie. La Ziua voi ramane director fondator si editorialist. La propunerea mea, functia de publisher al ziarului Ziua va reveni lui Mihai Palsu", a declarat pentru Jurnalul National Sorin Rosca Stanescu. (Ramona Draghici)

BARAGANU - Seiful primariei, furat de hoti
Primaria din localitatea constanteana Baraganu a fost sparta, in cursul noptii de joi spre vineri, hotii fugind cu un seif in care se gaseau 10.000 de lei. Potrivit politistilor, mai multe persoane au intrat in sediul Primariei Baraganu, aproape de miezul noptii, fortand cu un levier unul din geamurile termopan ale cladirii. Sediul primariei nu era prevazut cu sistem de alarma. Spargerea de la Baraganu a avut loc la mai putin de zece zile dupa ce a fost furat seiful din oficiul postal din comuna Poarta Alba. (Emilia Sava)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.