De luni, Realitatea TV transmite stiri din jumatate in jumatate de ora.

Devenit celebru la CNN si BBC, conceptul „forever news" va face legea incepind cu 17 septembrie si la Realitatea TV, o data cu lansarea grilei de toamna. Stirile vor incepe la fiecare ora fixa, se vor „reincarca" la fiecare jumatate de ora si vor fi permanent up-datate cu ultimele nouati. Pauzele de publicitate vor fi si ele fragmentate in calupuri mai mici tocmai pentru a dinamiza jurnalele. „Inventivitatea in stabilirea grilei noastre are o limitare, din fericire, calitativa: cea a nisei de stiri. Ai cel mai exigent public de televiziune si trebuie sa-i menajezi exigentele si obiceiurile de consum. Trebuie sa-l surprinzi fara sa-l deranjezi. Creativitatea are aici un atribut obligatoriu: adecvarea", declara pentru Cotidianul Robert Tatarus, director de stiri la Realitatea TV.

Stirile de dimineata, difuzate intre orele 6.00 si 10.00, vor fi prezentate de Letitia Zaharia si Radu Nechit, care vor pune pe tapet cele mai importante evenimente ale noptii si ale zilei precedente, cit si previziunile pentru ziua in curs. Incepind cu ora 10.00 si pina la ora 15.00, la pupitru trec Laura Chiriac si Cosmin Prelipceanu. Acesta din urma va gazdui si „Editorii Realitatii", o incursiune zilnica cu o camera mobila, intre orele 17.15 si 18.00, in redactia de stiri, in regiile de emisie si in redactia NewsIn. Prelipceanu va discuta cu redactori, reporteri, editori si producatori cele mai importante evenimente ale zilei.

Nou-nouta in grila de toamna, emisiunea „Culise" face un pariu cu telespectatorii, carora le va arata ce e dincolo de sticla: imagini amuzante si inedite din culisele realizarii emisiunilor postului de televiziune, imagini, pauzele publicitare, de la machiaj si imagini nedifuzate din transmisiile de pe teren. Realizata de Octavia Negre, productia va fi difuzata simbata, intre orele 19.15 si 20.00. „Pentru ca nu avem nimic de ascuns, le oferim telespectatorilor o perspectiva noua a muncii din redactie. Citeva echipe de filmare inregistreaza lucrurile specifice muncii de televiziune care nu se vad niciodata. Veti vedea cum se pregatesc reporterii de transmisii, cita energie se pierde in pregatirea unei stiri, cum se pregatesc invitatii inainte de intrarea in direct. Sint momente care va vor face sa zimbiti sau sa va ginditi altfel la munca din televiziune. Este un making-of permanent al unei echipe tinere si foarte valoroase", explica Robert Tatarus ideea din spatele „Culiselor".

Stelian Tanase propune, la rindul sau, o linie de documentare istorice inedite despre Bucurestiul-strict secret. Alaturi de bobocii care isi vor face loc o data cu noua grila a postului, Realitatea TV mizeaza in continuare pe productii consacrate, care revin dupa pauza de vara: „Realitatea Zilei", prezentata de Razvan Dumitrescu, emisiunea „100%", moderata de Robert Turcescu, „Altfel", animata de Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu (care vor avea de aceasta data si invitati), „3x3", „Tanase si Dinescu", precum si campania „Zece pentru Romania", ajunsa la a treia editie. Evenimentele saptaminii vor fi si ele intoarse pe toate fetele duminica seara de Melania Medeleanu, impreuna cu Emil Hurezeanu, Iosif Boda si Cornel Nistorescu.

Robert Tatarus asigura ca grila Realitatii nu se construieste in functie de competitie: "Va fi intotdeauna conforma cu filosofia de continut a canalului. Adica va livra informatie si cunoastere. Concurenta, atit cit este ea, exista, iar contraprogramarea este secretul eficientei unei grile in televiziune. Niciodata insa competitorii nu vor face grila noastra".