Asigurari
Prime brute de 250 milioane lei, pentru Generali
Generali Asigurari a subscris, in primele opt luni, prime brute de 250 milioane lei, in crestere cu 34% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale au reprezentat 213,3 milioane lei. Totodata, politele de viata au atras prime brute subscrise de 36,5 milioane lei, in crestere cu 47% fata de primele opt luni de anul trecut. Cele mai vandute tipuri de asigurari, in aceasta perioada, au fost cele auto, urmate de politele pentru cladiri si de asigurarile de viata individuale. (Oana Grecea)
Finantari
Bani europeni din cooperari interregionale
Comisia Europeana a aprobat programul de cooperare interregionala Interreg Ivc, cu un buget total de 405 milioane euro, Romania putand accesa finantare, prin stabilirea de parteneriate si elaborarea de proiecte, in colaborare cu alte state europene. Interreg Ivc promoveaza colaborarea intre autoritatile publice, regionale sau locale, din diverse state europene, pe probleme de interes comun, pentru gestionarea si implementarea programelor finantate din bugetul european. Lansarea oficiala a programului va avea loc in perioada 20-21 septembrie, la Lisabona, Portugalia. (Mediafax)
Energie
Reactorul 2, la capacitatea maxima
Reactorul 2 al centralei nuclearelectrice de la Cernavoda a ajuns, miercuri dimineata, la capacitatea maxima, dupa ce in urma cu o saptamana a primit avizul Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare, a anuntat Nuclearelectrica, operatorul producatorului. Unitatea 2 de la Cernavoda a fost conectata la sistemul energetic national, in prima saptamana din luna august. Intrarea in operare comerciala a Unitatii 2 si cresterea aportului energiei nucleare in Romania la aproximativ 17-18% vor avea efecte imediate in planul stabilitatii sistemului energetic. (Mediafax)
Achizitii
Asesoft vrea sa cumpere 30% din Siveco
Grupul Asesoft, care detine firme cu activitate in sectorul IT, intentioneaza sa achizitioneze un pachet de circa 20-30% din actiunile producatorului de aplicatii informatice pentru afaceri Siveco, cu scopul consolidarii pozitiei de grup tehnologic pe piata de profil si pentru extinderea regionala. In luna iulie 2005, fondurile de investitii Enterprise Investors (EI) si Intel Capital au platit 12 milioane de dolari pentru 32,5% din capitalul Siveco."Intentia noastra este sa dezvoltam grupul Asesoft la nivelul de jucator regional, iar pentru realizarea acestui obiectiv, achizitionarea unui pachet important din Siveco Romania este un demers justificat", a declarat, intr-un comunicat, presedintele grupului Asesoft, Sebastian Ghita. (Mediafax)
Companii
Masuri pentru acoperirea pierderilor la Faur
Producatorul de material rulant Faur Bucuresti isi va diminua capitalul social cu 18,32 milioane de lei, la 19,34 milioane de lei, prin diminuarea valorii nominale a actiunilor, pentru a acoperi pierderile din anii precedenti.