Perechea romana a trecut in ,,sferturile’’ turneului de la Bucuresti de cuplul argentiniano-italian Sergio Roitman/ Filippo Volandri, cu scorul de 6-1, 6-3. Jucatorii romani de tenis Andrei Pavel si Victor Hanescu s-au calificat in semifinalele BCR Open Romania. Deocamdata doar la dublu. Cuplul roman, care a beneficiat de un wild-card, a trecut in ,,sferturi’’ de perechea argentiniano – italiana formata din Sergio Roitman/ Filippo Volandri, scor 6-1, 6-3 si si-a asigurat astfel un cec in valoare de 5.700 de euro. Romanii spera sa reediteze performanta din 2005 cind au ajuns pina in finale, dar pentru a-si atinge scopul ei vor trebuie sa-i infrunte pe argentinienii Martin Garcia/ Sebastian Prieto, capi de serie numarul 2 la turneul dotat cu premii in valoare de 353.450 de euro.

Atit Pavel cit si Hanescu au sansa, astazi, de a avansa si pe tabloul de simplu. Pentru un loc in sferturile de finala, Cneazul il va infrunta pe italianul Potito Starace, favorit numarul 3. ,,Nu am jucat niciodata cu Potito, dar stiu ca a avut un an foarte bun, mai ales in primavara. Cred ca este cel mai bun clasament al lui din cariera. Este un jucator inalt, are o dreapta si un serviciu foarte bune. Sper insa sa reusesc jocul din turul intii, sa fiu agresiv si sa-l atac pe rever, unul din punctele lui mai slabe’’, a spus Pavel, care din cauza unei raceli este nevoit sa ia antibiotice.

Tot in optimi, Hanescu se va afla fata-n fata cu un alt cap de serie (numarul 8), spaniolul Albert Montanes. ,,Am mai jucat cu Montanes anul acesta si l-am invins in decisiv, 7-6. Va fi un meci greu pentru ca spaniolul este un jucator bun, dar eu sper ca terenul si publicul sa ma ajute sa merg mai departe’’, a spus si ,,Hane’’. Deocamdata, in « sferturi » s-au calificat francezii Gael Monfils si Gilles Simon, care au trecut in turul doi de argentinianul Martin Vassallo-Arguello, respectiv rusul Evgheni Korolev, si americanul Hugo Armando, care l-a eliminat pe italianul Andreas Seppi.