Studentii in ani terminali si licentiatii se pot angaja ca manageri in pregatire la McDonald’s si pot ajunge sa conduca un restaurant in doi-trei ani.Tinerii interesati de oferta companiei
isi pot depune CV-ul pe site-ul oficial Multinationala din Illinois e intr-un proces permanent de recrutare de tineri pentru a-si construi echipa de manageri, in conditiile in care compania isi dezvolta reteaua de restaurante din Romania. „Pentru primul nivel de management dintr-un restaurant, cel de manager trainee sau in pregatire, cautam studenti in ani terminali sau absolventi de facultate, fara a pune conditii legate de anumite studii sau de experienta, pentru ca noi facem traininguri si vrem sa ii formam pe sistemul McDonald’s", spune Cristian Savu, directorul de comunicare al companiei. Tinerii intra in programul de training McDonald’s si, daca fac performanta, in doi-trei ani pot ajunge sa fie manageri de restaurant. Pina atunci, ei vor fi invatati sa recruteze, sa evalueze personalul, dar vor lucra si la aspectele financiare legate de buget, de profit si de pierderi, controlul stocului, la care se adauga in permanenta asigurarea standardelor de calitate, servire si de curatenie. Savu mai spune ca nu exista un numar limitat de posturi sau un termen-limita de depunere a candidaturilor pentru cei care vor sa fie manageri in pregatire, avind in vedere ca procesul este continuu. Insa, odata selectati, tinerii pot cistiga salarii de inceput peste nivelul mediu pe economie, iar dupa jumatate de an pot primi bonificatii ca manageri plini din performantele restaurantului, mai spune directorul de comunicare. „Pregatirea pentru primul nivel dureaza intre sase si noua luni, iar promovarile pe nivelurile urmatoare se fac pe baza testelor periodice si a analizelor de activitate. Urmatorul nivel pe linie manageriala este Manager Third Assistant, apoi Second si First Manager Assistant, dupa care pot ajunge manageri de restaurant", explica Savu evolutia celor intrati in program. Acesta spune ca cei care sint acum Store Manageri au trecut prin aceste etape si ca acum au salarii care pleaca de la 3.200 de lei.

Reprezentantul McDonald’s spune ca angajatii beneficiaza si de bonuri de masa, cadouri de sarbatorile mari, team buildinguri periodice, camere de recreare cu Internet la serviciu, dar si o saptamina de concediu la munte, iar trainingul permanent oferit de companie se finalizeaza cu o diploma de la Hamburger University din Oak Brook.

Cum se face cariera la McDonald’s, pe www.cotidianul.ro/select