Motiunea de cenzura ar putea fi retrasa daca liberalii vor fi de acord ca PSD sa faca parte dintr-un viitor Guvern. Declaratia a fost facuta de Mircea Geoana, cel care in urma cu cateva zile arunca cu "dosarele grele" in fata celor care contestau veh
Motiunea de cenzura ar putea fi retrasa daca liberalii vor fi de acord ca PSD sa faca parte dintr-un viitor Guvern. Declaratia a fost facuta de Mircea Geoana, cel care in urma cu cateva zile arunca cu "dosarele grele" in fata celor care contestau vehement demersul PSD si care gira tacit actiunea de excludere a lui Ion Iliescu si Adrian Nastase din organizatia lor de baza din cauza opozitiei fata de motiune. In tot acest balamuc, pesedistii nici macar nu mai stiu daca au pentru ce sa se certe. In timp ce Ion Iliescu declara raspicat ca motiunea PSD nu are nici macar text, secretarul general al PSD, Titus Corlatean da asigurari ca documentul este, practic, gata de depunere.
Misterul existentei textului
Mircea Geoana a declarat marti seara, la Realitatea TV, ca PSD este interesat sa participe la formarea unui Guvern cu PNL si ca, in consecinta, ar putea renunta la demersul de rasturnare a Executivului. "Suntem interesati sa participam la formarea unui astfel de guvern", a spus Geoana. Intrebat daca este dispus sa mearga si cu PNL, liderul social-democrat a replicat sec: "Chiar si cu ei". El a pus insa o conditie: includerea unor proiecte PSD in programul de guvernare. Chestionat pe acest subiect, Geoana a main spus ca accepta o colaborare PSD-PNL pe baza unui acord explicit de sustinere parlamentara. " Suntem interesati in gasirea unei formule stabile de majoritate parlamentara care sa dea un guvern mai bun", a continuat liderul PSD. In final, presedintele PSD a admis ca daca PSD va reusi sa se inteleaga cu liberalii pe acest subiect, atunci motiunea nu va mai fi depusa. Geoana a analizat si posibilitatea negocierilor cu PD in cazul in care motiunea trece, iar Guvernul va pica, precizand ca este deschis la discutii pentru sustinerea unui guvern, dar nu pentru participarea in comun la guvernare. Pe de alta parte, Ion Iliescu a sustinut, intr-un interviu acordat NewsIn, ca PSD nu are in acest moment interesul sa intre la guvernare si spune foarte clar ca motiunea anuntata de PSD nu a fost redactata. Declaratiile presedintelui de onoare au fost contrazise de Titus Corlatean, care a aratat ca textul este, practic, finalizat si ca va fi prezentat la inceputul saptamanii viitoare Biroului Permanent National.
Basescu respinge "PSD-ul lui Hrebenciuc si Iliescu"
Presedintele Traian Basescu le-a cerut liderilor PD, probabil la Neptun, sa nu accepte o intelegere cu PSD pe tema motiunii de cenzura, sustin surse din partid, citate de Mediafax. Basescu si liderii PD - Vasile Blaga si Adriean Videanu - au convenit, se pare, ca PD nu trebuie sa accepte sub nici o forma negocierile oficiale cu "PSD-ul lui Iliescu si Hrebenciuc", au spus sursele citate. Nu este exclusa insa o intalnire de taina PD-PSD, au mai precizat aceleasi surse, care au completat ca mandatul democratilor pentru aceasta discutie nu poate fi decat sustinerea neconditionata a anuntatei motiuni de cenzura.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.