Autoritatile locale pregatesc adaposturi temporare pentru a-i gazdui pe cei 200 de romi din Italia, asteptati sa ia parte la inmormintare.

Cei patru copii romani de etnie roma ucisi pe 10 august intr-un incendiu in orasul italian Liv
Autoritatile locale pregatesc adaposturi temporare pentru a-i gazdui pe cei 200 de romi din Italia, asteptati sa ia parte la inmormintare.

Cei patru copii romani de etnie roma ucisi pe 10 august intr-un incendiu in orasul italian Livorno vor fi inmormintati vineri dimineata. Peste 200 de imigranti romi din Italia sint asteptati sa ia parte la funeralii. Acestia vor sosi la Livorno din toate colturile tarii, iar primaria locala le pregateste adaposturi provizorii intr-o zona periferica din sudul orasului. Printre persoanele care vor lua parte la inmormintare se numara 60 de rude ale victimelor. Acestea vor sosi la Livorno joi seara cu trenul. La inmormintare va lua parte si subsecretarul de stat Gruia Bumbu, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi.

In noaptea de 10 spre 11 august, patru copii romi au murit, in urma unui incendiu izbucnit intr-o tabara improvizata de la periferia orasului Livorno. Autoritatile i-au arestat pe parintii micutilor, sub acuzatia de neglijare a minorilor si neacordarea de asistenta in situatii de urgenta. Suspectii spun ca sint nevinovati. Incendiul a fost revendicat de o grupare extremista care i-a amenintat pe romii din Italia cu alte atacuri similare daca nu parasesc urgent teritoriul tarii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.