Examenul de Bacalaureat, asa cum s-a desfasurat pana acum si tot asa cum va ramane de acum incolo, este considerat ca fiind cel mai slab din Europa. Modul defectuos de organizare, publicarea pe internet a subiectelor, frauda din timpul probelor scri
Examenul de Bacalaureat, asa cum s-a desfasurat pana acum si tot asa cum va ramane de acum incolo, este considerat ca fiind cel mai slab din Europa. Modul defectuos de organizare, publicarea pe internet a subiectelor, frauda din timpul probelor scrise sunt doar cateva dintre elementele ce au determinat asociatiile de specialitate sa ajunga la aceasta concluzie.

“Bacalaureatul, prin modul de organizare, conduce la procente de promovare de peste 90%, dupa cele doua sesiuni, in timp ce in Franta procentele de promovare nu trec de 60-70%. Intre judete se inregistreaza diferente la procentele de promovare de 30-40 puncte, diferente ce sfideaza legile statisticii”, se precizeaza intr-un raport al Asociatiei profesionale pentru educatie si cercetare EDU CER, material ce ne-a fost transmis spre informare. Mai exact, autorii materialului considera ca examenul final de Bacalaureat este cel mai slab din Europa. Aceasta calificare are drept cauza, printre altele, faptul ca subiectele de la toate disciplinele de examen sunt publicate pe internet cu cel putin patru luni inainte de inceperea sesiunii. In opinia specialistilor, acest lucru favorizeaza in vatarea mecanica a rezolvarilor, in detrimentul celorlalte materii de curs.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.