Haos total printre social-democrati! Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a anuntat ca motiunea de cenzura este finalizata. La randul lui, Ion Iliescu, presedintele de onoare al partidului, a afirmat contrariul. Un lucru este cert, chiar daca
Haos total printre social-democrati! Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a anuntat ca motiunea de cenzura este finalizata. La randul lui, Ion Iliescu, presedintele de onoare al partidului, a afirmat contrariul. Un lucru este cert, chiar daca nu se stie clar printre social-democrati care este starea motiunii, Geoana este dispus sa o retraga daca va cadea la intelegere cu actorii politici implicati in acest joc.

Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a declarat, ieri, la reuniunea departamentelor PSD, ca textul motiunii este „practic finalizat“, saptamana viitoare, la Comitetul Executiv, urmand sa mai fie luate doar cateva decizii politice. „Sunt cateva amendamente care vor fi incorporate in text“, a precizat Corlatean. Liderul PSD a mai spus ca cei implicati in redactarea motiunii si-au incheiat sarcinile, iar textul a fost clasificat pe domenii. In orice caz, documentul va fi unul foarte critic la adresa guvernarii de dreapta. Declaratia lui Titus Corlatean se bate cap in cap cu cea a presedintelui de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu, care a declarat ca motiunea inca nu exista.
Poate de mult s-a stins in drum...

„N-aveam un text, nu-l avem nici azi, asteptam sa-l avem, n-am avut discutii cu toate celelalte partide. Urmeaza ca saptamana viitoare in Biroul Executiv sa venim cu toate concluziile, cu textul, cu rezultatul negocierilor“, a precizat Iliescu. Titus Corlatean nu si-a putut explica de ce presedintele de onoare a spus ca nu exista un text, dat fiind ca Dan Mircea Popescu, presedintele Consiliului National, a prezentat motiunea in sedinta de BPN de luni. Strangerea semnaturilor va fi reluata saptamana viitoare, Corlatean prevazand ca tot atunci va fi depusa motiunea in Parlament.

Geoana ar cadea la intelegere cu liberalii
Cu cateva ore inainte de declaratiile lui Ion Iliescu, liderul PSD, Mircea Geoana, anuntase ca partidul sau ar fi de acord sa renunte la depunerea motiunii in cazul in care liberalii vor accepta sa formeze un nou guvern cu social-democratii. In orice caz, textul motiunii urmeaza sa fie finalizat, a afirmat Geoana. Data la care s-a referit liderul PSD este cea de sambata.

Boc: Intram in negocieri cu PSD
Presedintele PD Emil Boc a declarat, ieri, ca, in momentul in care PSD va depune motiunea de cenzura, vor sta de vorba, insa „exclusiv despre motiune“, excluzand orice alta discutie cu social-democratii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.