Exasperate de taraganarea rezolvarii dosarelor restantierilor la intretinere, asociatiile de proprietari cer infiintarea de complete de judecata specializate. Reprezentantii acestora sustin ca procesele taraganeaza prea mult din motive de aglomerati
Exasperate de taraganarea rezolvarii dosarelor restantierilor la intretinere, asociatiile de proprietari cer infiintarea de complete de judecata specializate. Reprezentantii acestora sustin ca procesele taraganeaza prea mult din motive de aglomeratie de cazuri in instanta. Totodata, lipsa de specializare a judecatorilor, sustin acestia, contribuie la amanarea solutiilor.

Restantierul de la bloc a devenit, in ultimii ani, un cosmar pentru asociatiile de proprietari. Locatarii care isi achita facturile la intretinere se trezesc cu apa si gazele intrerupte de furnizori, din cauza a catorva debitori, care ajung sa acumuleze datorii uriase. Singura modalitate de a-i determina pe acestia sa-si achite datoriile este intentarea proceselor in instanta de catre asociatia de proprietari impotriva debitorilor. La judecatorii insa procesele se prelungesc la nesfarsit, iar debitorii scapa, cel mai adesea, achitand datoriile cu taraita si exasperandu-i pe cei care au avut nefericirea sa locuiasca in acelasi bloc cu acestia. “Sunt sute de procese in instanta, care merg foarte greu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.