"In ultimii ani, domeniul constructiilor a crescut foarte mult, ajungand ca anul trecut valoarea pietei sa se majoreze cu 17-18%, iar in primele sase-sapte luni ale acestui an cu 30%. Si in aceste conditii, sunt unele probleme cu care firmele de cons
"In ultimii ani, domeniul constructiilor a crescut foarte mult, ajungand ca anul trecut valoarea pietei sa se majoreze cu 17-18%, iar in primele sase-sapte luni ale acestui an cu 30%. Si in aceste conditii, sunt unele probleme cu care firmele de constructii se confrunta, una dintre cele mai acute fiind lipsa fortei de munca", a afirmat ministrul, la deschiderea expozitiilor internationale din domeniul constructiilor, CAMEX.
El a mentionat ca firmele de constructii din Bucuresti si din orasele mari acuza dificultati in gasirea de angajati, chiar daca asigura un salariu apropiat de nivelul din Uniunea Europeana. "Este greu sa gasim forta de munca calificata, pe piata muncii fiind nevoie de 200-300.000 de persoane care sa lucreze in domeniul constructiilor si nu ii avem", a spus Borbely. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.