Printr-o actiune fara precedent, Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a dat o replica extrem de dura asa-numitei "Biserici KGB", infiintata in Romania de preotul caterisit Ioan Preoteasa, ca filiala a "Bisericii Crestinilor Ortodocsi Traditionali a Valahil
Printr-o actiune fara precedent, Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a dat o replica extrem de dura asa-numitei "Biserici KGB", infiintata in Romania de preotul caterisit Ioan Preoteasa, ca filiala a "Bisericii Crestinilor Ortodocsi Traditionali a Valahilor de Pretutindeni" cu sediul in Ucraina. Imediat dupa slujba de canonizare a Sf. Varlam, care a avut loc in 29 august, fara tam-tam mediatic, nu mai putin de 12 ierarhi ai BOR, condusi de loctiitorul de Patriarh, IPS Daniel, s-au deplasat la Schitul Sf. "Vasile cel Mare" din comuna Bodesti-Neamt. Cei 12 ierarhi ai BOR au resfintit acel lacas de cult ortodox pe care liderul bisericii paralele Ioan Preoteasa si Elena Iovu, "femeia-preot ortodox" din "Biserica Secreta" a lui Constantin Dogaru, au vrut sa-l transforme in sediu pentru filiala din Romania a BCOTVP din Ucraina.
Resfintirea schitului din Bodesti s-a facut dupa ce a fost stearsa de pe peretii bisericii pictura in care apareau, inconjurati de sfinti, chipurile sotilor Elena Iovu si Vasile Iovu si al asa-zisului "arhidiacon" Gherasim Dumitrache, decedat acum doi ani si considerat de adeptii bisericii paralele drept "reintruparea" lui Iisus Hristos pe pamant. In plus, actiunea celor 12 ierarhi ai BOR confirma realitatea si gravitatea extrema a faptelor dezvaluite de ZIUA din anul 2006, in articolele din serialul "Biserica KGB". Dezvaluirile si articolele din ZIUA au fost preluate de PS Calinic Botosaneanul in lucrarea "Patimirile Manastirii Sf.Vasile cel Mare - sub imperiul fenomenelor gherasimist, dogarist si KGB-ist", editata de acest episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, la sfarsitul lunii august a anului acesta.
ZIUA a fost singurul ziar prezent la acest eveniment. Ziarul nostru a mai reusit sa imortalizeze pictura cu "femeia-preot ortodox" Elena Iovu, facuta, in anul 2005, "maica stareta" a schitului Bodesti de catre raspopitul Ioan Preoteasa. In prezenta a peste 400 de credinciosi, inaltii prelati ai BOR au oficiat, la Bodesti, slujbe de resfintire a altarelor schitului, pangarite de caterisitul Ioan Preoteasa si de Constantin Dogaru prin hirotonirea ca "preot ortodox" a Elenei Iovu. Dupa resfintirea celor doua biserici ale schitului, cei 12 ierarhi ai BOR au ridicat la rang de manastire acel lacas de cult ortodox. Staretul Ieronim Andrescu, monahul care i-a infruntat pe viata si pe moarte pe Ioan Preoteasa si pe Elena Iovu, a primit din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei titlul de protosinghel.
Elena Iovu: "O sa-i alung pe calugarii BOR din chilii"
In cuvantarea adresata multimii credinciosilor, staretul Ieronim a dezvaluit istoria trista a schitului, construit pe un teren donat in anul 1994 de sateanca Elena Iovu. Credinciosii au ramas stupefiati cand au aflat adevarata istorie a locului pangarit ce tocmai fusese resfintit. Elena Iovu a aderat ulterior la "gruparea gherasimista" (condusa de numitul Gherasim Dumitrache, fost diacon intr-o manastire a BOR, care si-a pierdut mintile si s-a autoproclamat fiul lui Dumnezeu pe pamant!). Apoi, Elena Iovu a intrat in legatura si cu "Biserica Ortodoxa Secreta" a "profesorului de tehnologie cereasca" Constantin Dogaru din Tecuci, care a hirotonisit-o ca "femeie-preot" (ZIUA, in iunie a.c. a prezentat, in serial, fotografii uluitoare cu Elena Iovu, Constantin Dogaru si Ioan Preoteasa slujind si "hirotonisind" preoti in anumite lacase ortodoxe, furate de la BOR). In anul 2005, ca fosta donatoare a terenului pe care BOR a construit schitul din Bodesti, "femeia - preot" Elena Iovu a intrat in legatura si cu liderul "Bisericii KGB", Ioan Preoteasa. Iovu i-a cerut acestuia sprijinul pentru a ocupa in forta schitul. Targul dintre Iovu si Preoteasa a fost unul simplu. "Eu, Elena Iovu, femeie preot in Biserica lui Dogaru si urmasa spirituala a diaconului Gherasim, fiul lui Dumnezeu pe pamant, deschid in Justitie o actiune pentru anularea actului de donatie catre BOR si ofer lacasul ca sediu in Romania al BCOTVP din Ucraina, iar tu, Ioan Preoteasa, cu oamenii tai din biserica paralela, ma ajuti sa ocup schitul din Bodesti, sa-i alung pe calugarii BOR din chilii si sa ma declari maica stareta".
Sentinta de evacuare impotriva lui Iovusi Preoteasa
Targul dintre Iovu si Ioan Preoteasa a fost dat peste cap de Judecatoria Piatra Neamt, care a respins actiunea, deoarece o donatie nu mai poate fi anulata. In timpul solutionarii procesului, Elena Iovu, proclamata "maica stareta" in cadrul "Bisericii KGB", a populat schitul cu gherasimisti, cu dogaristi si cu oameni de-ai lui Ioan Preoteasa. Insa adevaratul staret al schitului, Ieronim Andrescu, Manastirea Bistrita (de care apartine schitul) si Arhiepiscopia Iasilor au formulat la Judecatoria Piatra Neamt o cerere de evacuare, prin ordonanta presedintiala, a paratilor Elena Iovu si Ioan Preoteasa. Instanta a admis cererea de evacuare a intrusilor, hotarand "interzicerea accesului paratilor si a celor adapostiti cu Ioan Preoteasa in interiorul schitului". In baza acestei hotarari judecatoresti, Mitropolia Moldovei a trecut la evacuarea Elenei Iovu si a lui Ioan Preoteasa, a gherasimistilor si dogaristilor care ocupasera prin forta schitul manastirii Bistrita. Dezvaluirea unor astfel de fapte, in prezenta celor 12 arhierei ai BOR, i-a socat, realmente, pe cei 400 de credinciosi veniti la o slujba obisnuita de sfintire a unui schit ridicat la rang de manastire.
Nelegiuiri si blasfemii, denuntate de staretul Ieronim
Impresionant a fost momentul in care staretul Ieronim Andrescu a amintit de "nelegiuirile si blasfemiile comise in acel schit", in perioada cand acest lacas al BOR a fost stapanit abuziv, prin uzurpare de calitati si inselaciune, de "maica stareta" Elena Iovu si de caterisitul Ioan Preoteasa. Acesta s-a declarat membru al PD Bucuresti si se considera "mitropolit al BCOTVP din Ucraina" si "adevaratul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane". Loctiitorul de Patriarh, IPS Daniel, le-a vorbit oamenilor despre "noua manastire Sf.Vasile cel Mare din Bodesti", sfintita ca atare de 12 arhierei ai BOR. "Un numar simbolic, care aminteste de cei doisprezece apostoli", a subliniat loctiitorul de Patriarh al BOR in cuvantul sau adresat sutelor de credinciosi. O misiune aparte a avut-o in aceasta actiune a BOR la Bodesti PS Casian Galateanul, Episcopul Dunarii de Jos, care a sfintit chiar locul in care Elena Iovu, Constantin Dogaru si Ioan Preoteasa au hirotonit preoti in paraclisul schitului Bodesti". Este un loc pe care staretul adevarat al schitului, Ieronim Andrescu, l-a denuntat public ca fiind spurcat de Elena Iovu, o fosta croitoreasa la o cooperativa de confectii din comuna, femeie casatorita cu Vasile Iovu din Bodesti.
Elena Iovu: "Pot fi casatorita si calugarita"
Slujba de sfintire a fost tulburata tocmai de prezenta in incinta schitului a sotilor Elena si Vasile Iovu. Imbracata in costumatie de calugarita ortodoxa, cu insemne distinctive de "maica stareta" in biserica paralela a lui Ioan Preoteasa, Elena Iovu s-a strecurat printre monahiile venite la slujba arhiereasca si a reusit chiar sa patrunda in biserica-paraclis a schitului, unde, cu ceva timp in urma, isi pictase figura sa si a sotului sau printre chipuri de sfinti.
Reporterul ZIUA a urmarit-o pe Elena Iovu pas cu pas, in biserica paraclis. Ii era cunoscuta de la Curtea de Casatie, cand venise la Bucuresti, in ziua de 1 iunie, tot cu sotul sau, sa ceara o stramutare a procesului pierdut, corect si legal, la Judecatoria Piatra Neamt. Atunci Elena Iovu, imbracata in calugarita ortodoxa, a refuzat sa discute cu un jurnalist, simuland ca striga, in fata Curtii de casatie, dupa politie. Acum insa, la Bodesti, fusese descoperita ca intrus intr-un schit in care nu mai avea voie sa intre din cauza unei hotarari judecatoresti, cu ordonanta presedintiala de evacuare fortata. Reporterul ZIUA a apelat-o pe "femeia-preot ortodox" Elena Iovu, in incinta bisericii-paraclis, cu apelativul "Doamna Elena". Ofensata de acest apelativ pe care-l considera incorect cu statutul sau social, Elena Iovu a declarat in fata credinciosilor, ca ea este "maica stareta a schitului" si ca "terenul ii apartine, dar i l-a furat BOR". "Cum, doamna Iovu, puteti afirma ca sunteti maica stareta in biserica paralela si calugarita ortodoxa facuta de Ioan Preoteasa, atata vreme cat sunteti casatorita cu Vasile Iovu, dar aveti si rangul de femeie-preot in Biserica Secreta a lui Dogaru?", a fost intrebata aceasta. Iritata la culme, Elena Iovu a spus: "Vezi ca dumneata nu cunosti nimic din Canoanele Bisericii Ortodoxe. Da, sunt casatorita cu Vasile Iovu. E sotul meu. Este venit si el cu mine aici. Dar pot sa fiu si casatorita, si calugarita, si maica stareta, aici, la schitul construit pe pamantul meu. Canoanele Bisericii Ortodoxe eu nu le-am incalcat deloc, trebuie doar sa ai sufletul curat ca sa fii!". A urmat circul evacuarii Elenei Iovu din incinta schitului. Jandarmii si staretul Ieronim i-au aratat Elenei Iovu hotararea judecatoreasca prin care i se interzice accesul in schit. Acuzata fiind de nerespectarea unei hotarari judecatoresti, care ii era opozabila, si de uzurpare de calitati si port ilegal de uniforma calugareasca, Elena Iovu s-a cam speriat. Si s-a lasat condusa de jandarmi in afara schitului. Cu ea au parasit schitul si grupul de satence gherasimiste si asa-zisele "calugarite" din biserica paralela a lui Preoteasa.
Urmasii impostorului Gherasim
Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, este ierarhul BOR care in anul 1996 a oficiat slujba de sfintire a locului pe care avea sa se ridice Schitul Sf.Vasile cel Mare din Bodesti, sub patronajul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Ierarhul iesean cunoaste in amanuntime legaturile mai mult decat dubioase ale donatoarei terenului, Elena Iovu din Bodesti, cu personaje din anumite grupari pseudo-ortodoxe: "In calitate autoproclamata de ctitori, sotii Elena si Vasile Iovu si-au construit cavouri in interiorul bisericii, si-au inscris numele in pisaniile bisericii si paraclisului, si-au pictat chipurile in biserica si paraclis, alaturi de ierodiaconul Gherasim Dumitrache de la Manastirea Cocos, o persoana controversata. Spun controversata deoarece, in anul 1998, la editura Helicon Banat SA din Timisoara, s-a tiparit un "acatist" inchinat acestui diacon in jurul caruia se crease ideea ca ar fi reincarnarea lui Iisus Hristos. Acestui Gherasim Dumitrache i se dadea slava si inchinarea cuvenite numai lui Dumnezeu. Grav este si faptul ca acest ierodiacon Gherasim a locuit perioade indelungate in casa familiei Iovu din Bodesti. Mai tarziu s-a aflat ca intre apropiatii familiei Iovu circula si se citea acest "acatist", impreuna cu alte trei asemenea "acatiste", scrise si semnate de un anume autor, intitulat "preot ortodox Emil Pop, urmas spiritual al Sfantului Parinte Gherasim Dumitrache".
Farsorii "Bisericii Secrete"
Episcopul vicar Calinic Botosaneanul a denuntat si modul in care Elena Iovu a ajuns "calugarita", dar si "femeie-preot ortodox". "Dupa moartea ierodiaconului Gherasim, familia Iovu nu a ramas "orfana spiritual". Pe scena Bodestiului si-au facut aparitia noi personaje "harismatice", cu dorinte ascunse si neindeplinite de lideri spirituali: Constantin Dogaru din Tecuci si Ioan Preoteasa, presedintele asa-zisei "Asociatii a Credinciosilor Ortodocsi Traditionali Liberi". Fost preot in BOR, dar caterisit in anul 2005, pentru parasirea familiei, comportament violent si schisma, Ioan Preoteasa a gasit un loc propice in schitul Sf Vasile cel Mare-Bodesti, care apartinea atunci Manastirii Bistrita. Ioan Preoteasa a "calugarit-o" pe Iovu Elena sub numele Emanuela, desi aceasta este femeie casatorita cu Vasile Iovu, si a numit-o imediat stareta a schitului - schit care era de calugari si apartinea BOR. Dar Ioan Preoteasa nu stia probabil ca Elena Iovu facea parte din "Biserica secreta ortodoxa" a lui Constantin Dogaru, fiind chiar hirotonita de acesta ca arhierita. Sunt dovezi ca la asa-zisul sinod dogarist din orasul Bicaz, Elena Iovu a slujit si hirotonit alaturi de Constantin Dogaru.
Exista si fotografii in acest sens, realizate la fata locului".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.