Cotnari estimeaza pentru acest an o productie de vin in scadere cu 10%, la 60.000 hectolitri.Producatorul de vin Cotnari, din judetul Iasi, estimeaza pentru acest an o productie de circa 60.000 de hectolitri de vin, in scadere cu 10% fata de anul trecut, dar de o calitate mai buna, ca urmare a continutului mare de zahar din struguri. "Productia este cu 10% mai mica decat cea de anul trecut, urmand a se obtine aproximativ 930 de vagoane de struguri (9.300 de tone de struguri - n.r.), dar calitatea este fara egal, fiind depasita concentratia de 200 de grame de zahar pe litru de must, inca din prima zi de recoltare", a declarat, Constantin Deleanu, directorul general al companiei.Pentru anul 2007, directorul de marketing al Cotnari, Laurentiu Anghel, estimeaza o productie de circa 60.000 de hectolitri de vin, in timp ce anul trecut firma a obtinut circa 66.000 de hectolitri.La inceputul anului, firma a finalizat o investitie de cinci milioane de euro, care a vizat modernizarea tehnologiei de productie a vinului.Cotnari a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro si estimeaza pentru acest an incasari de cel putin 25 de milioane de euro.Principalii producatori de vinuri din Romania sunt Vincon, Murfatlar, Cotnari si Jidvei.Potrivit Patronatului National al Viei si Vinului, productia de vin din acest an se va situa la 5,5 milioane de hectolitri, in usoara scadere fata de recolta de circa sase milioane de hectolitri din 2006.