Circa 90% din productia Ford la Craiova va fi destinata exporturilor pe piete europene, iar compania americana nu are in vedere constructia, la unitatea preluata, a unui model cu un pret scazut, a declarat presedintele Ford Europa, John Fleming, dupa
Circa 90% din productia Ford la Craiova va fi destinata exporturilor pe piete europene, iar compania americana nu are in vedere constructia, la unitatea preluata, a unui model cu un pret scazut, a declarat presedintele Ford Europa, John Fleming, dupa semnerea contractului de privatizare. "(...)AVAS va incheia unele acorduri cu actionarii minoritari ai Automobile Craiova, prin care va prelua participatiile acestora in schimbul unor actiuni la alte societati detinute de stat", au afirmat surse din institutie. Actionarii minoritari ai Automobile Craiova sunt SIF Oltenia, care detine 22,06% din titluri, si mai multe persoane fizice si juridice, cu 5,5%. Statul va suporta in totalitate eventualele prejudicii suferite de Ford prin preluarea Automobile Craiova, legate inclusiv de procedurile initiate de Directia Regionala Vamala Craiova, fara ca valoarea despagubirilor sa fie limitata la 50% din pretul de cumparare, conform legislatiei in vigoare. Activitatile Automobile Craiova, Daewoo Romania si Mecatim Timisoara care nu au legatura cu productia de autoturisme vor fi transferate intr-o noua societate, care va fi detinuta de stat. Restructurarea celor trei companii va avea loc prin absorbtia Automobile Craiova si Mecatim Timisoara de catre Daewoo Automobile Romania, care ulterior va fi divizata in doua societati. Producatorul american va putea instraina, in primii patru ani de la data finalizarii privatizarii, actiunile detinute la Automobile Craiova, fara acordul AVAS, catre o firma detinuta in totalitate de companie si care va respecta obligatiile asumate prin contractul de vanzare-cumparare. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.