Eurodeputatul socialist Adrian Severin (foto) i-a cerut ieri lui Kalman Mizsei, reprezentantul Uniunii Europene in Republica Moldova, sa descurajeze autoritatile de la Chisinau in a continua negocierile directe cu Moscova in privinta rezolvarii stat
Eurodeputatul socialist Adrian Severin (foto) i-a cerut ieri lui Kalman Mizsei, reprezentantul Uniunii Europene in Republica Moldova, sa descurajeze autoritatile de la Chisinau in a continua negocierile directe cu Moscova in privinta rezolvarii statutului Transnistriei. Mizsei a fost invitat ieri in Comitetul de Afaceri Externe (AFET) al Parlamentului European pentru un schimb de opinii pe tema conflictului din Transnistria si a relatiilor UE - Republica Moldova. „Uniunea Europeana ar trebui sa negocieze mai intens cu Rusia problema transnistreana. Voronin ar trebui descurajat sa negocieze direct cu Putin. Am atras atentia ca UE trebuie sa se implice direct in formatul de negocieri“, a declarat, pentru „Gardianul“, fostul ministru de externe, dupa sedinta AFET.

Negocierile in formatul 5+2 sunt blocate din martie 2006. Acest format cuprinde Republica Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina si OSCE, carora se alatura SUA si UE, cu statut de observatori. Potrivit unor relatari din presa de la Chisinau, de la inceputul acestui an, presedintele Vladimir Voronin a negociat direct si discret cu Vladimir Putin gasirea unei soluti i pentru zona separatista.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.