Investitorii din piata la termen de la Sibiu au continuat si ieri sa se arate interesati de contracte pe uncia de aur (SIBGOLD). Piata s-a deschis la 695 dolari, sub pretul de inchidere de luni, pentru ca presiunea pe cumparare sa ridice pretul pana
Investitorii din piata la termen de la Sibiu au continuat si ieri sa se arate interesati de contracte pe uncia de aur (SIBGOLD). Piata s-a deschis la 695 dolari, sub pretul de inchidere de luni, pentru ca presiunea pe cumparare sa ridice pretul pana la 703 dolari, mai sus cu trei dolari fata de acum doua zile. Mirabela Coss, broker la SSIF Broker Cluj considera ca "aparitia tranzactiilor pe derivatele cu activ suport in aur se afla printre elementele pozitive ale sedintei, alaturi de numarul destul de ridicat de pozitii deschise pe titlurile financiare". Pe piata raportului euro/leu preturile futures pentru sfarsitul lunii au fost stabile, 3,33 lei, in timp ce pentru decembrie tranzactiile au fost realizate la 3,333 - 3,35 lei, pretul de cotare urcand cu 1,5 bani fata de luni. Mirabela Coss, broker la SSIF Broker Cluj crede ca "piata derivatelor, la fel ca si cea la vedere, se afla momentan intr-o zona plana, lipsita de evenimente importante, astfel ca lichiditatea destul de redusa si lipsa volatilitatii a mentinut speculatorii de pe piata sibiana pe pozitii de asteptare". Cele mai cautate derivate au fost cele pe SIF 2 care au crescut pentru sfarsitul lunii cu 2,1 bani si au inchis la 3,54 lei/actiune iar pentru decembrie cu 4,97 bani ajungand la 3,73 lei/actiune. Pe derivatele in discutie s-au consemnat tranzactii si pentru primele doua scadente din 2008, cotatiile de 3,8998 si 4,04 lei/actiune fiind stabilite in urma unor evolutii descendente de 2,92 si un ban. Din cele 2.398 contracte DESIF 5, cea mai mare parte a revenit scadentei in derulare pentru care pretul de cotare de 4,3398 lei/actiune indica o apreciere de 3,98 bani. Pentru sfarsitul anului DESIF 5 au fost cotate la 4,5 lei/actiune, in crestere cu 1,6 bani iar pentru martie 2008 la 4,74 lei/titlu, in urcare cu un ban. Cu 182 contracte, DEBRK au ocupat locul trei in top, ele depreciindu-se cu 5,39 bani pentru septembrie si cu 0,8 bani pentru decembrie, inchizand la 2,796 respectiv 3,032 lei/actiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.