Un autotren care transporta marfa a lovit in plin un grup de 150 de oameni care participau la o inmormintare, omorind sase persoane.

Accidentul s-a produs marti dupa-amiaza, pe drumul european E60, in localitatea Negreni, aflata la granita dintre judetele Cluj si Bihor. Un cortegiu funerar a iesit dintr-o curte si a intrat pe sosea, iar dupa nici 50 de metri, intr-o curba, a fost spulberat de camion.

Sase oameni au murit, iar alti sapte au fost raniti, potrivit datelor oferite de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) pina marti, la ora 17.00. „La fata locului s-au deplasat doua masini SMURD, doua ambulante de la Huedin, doua masini de descarcerare si alte doua de medicina de urgenta. Nu cunoastem numarul exact al ranitilor, deoarece unii au intrat in case si echipajele noastre trebuie sa ii caute", preciza seful ISU Cluj, colonelul Vasile Somlea.

Cauzele accidentului pot fi carosabilul umed si lipsa de vizibilitate, spun reprezentantii Politiei Huedin, dat fiind faptul ca in zona Negreni marti ploua torential. Potrivit subprefectului de Cluj, Calin Platon, pina la degajarea carosabilului s-a circulat „pe un singur sens, drumul este european, are trafic intens, dar s-au luat toate masurile necesare pentru dirijarea circulatiei".

Doi dintre raniti au fost stabilizati si dusi la spitalul din Huedin, cu rani usoare, iar ceilalti cinci au fost trimisi la Cluj. Directorul adjunct al Directiei Politiei Rutiere, Gino Bosman, a declarat pentru Realitatea TV ca nu exista interdictii privind prezenta cortegiilor funerare pe drumurile europene din Romania, ci doar masuri de siguranta care trebuie respectate.