Presedintele Traian Basescu a recidivat! Seful statului si-a imbogatit palmaresul cu „in sfarsit vad si eu un armean bun“, dupa ce, nu cu mult timp in urma, a catalogat o jurnalista intr-un mod  total neavenit. Expresia a fost folos
Presedintele Traian Basescu a recidivat! Seful statului si-a imbogatit palmaresul cu „in sfarsit vad si eu un armean bun“, dupa ce, nu cu mult timp in urma, a catalogat o jurnalista intr-un mod total neavenit. Expresia a fost folosita de Basescu la adresa unuia dintre medicii din echipa care l-a operat de tiroida. Desi Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii nu s-a autosesizat, un ziarist a atras atentia asupra incidentului, iar presedintele se afla din nou in situatia de a da explicatii.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) va judeca afirmatia presedintelui Traian Basescu referitoare la armeni, facuta cu ocazia externarii dupa operatia la tiroida, Consiliul urmand sa-l invite pe seful statului pentru audieri, conform procedurii. Dupa discutia cu jurnalistii de la iesirea din Spitalul Militar Central, presedintele a multumit echipei de medici si, in timp ce-i strangea mana doctorului Mircea Ghemegian, i-a spus: „in sfarsit vad si eu un armean bun“, dupa care a corectat si a spus „un armean competent“. CNCD nu s-a autosesizat in acest caz, ci un jur nalist a reclamat incidentul, avandu-l in prim-plan pe Basescu. Monica Vasile, membru al Colegiului CNCD, a declarat, conform Mediafax, ca dupa sesizarea primita la inceputul acestei saptamani cazul „Basescu-comunitatea armeana“ va urma procedura obisnuita pentru toate celelalte cercetari in legatura cu posibile fapte de discriminare. „Urmeaza sa decidem cand vom invita partile la audieri si va asigur ca se va urma procedura standard“, a declarat Monica Vasile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.