Nivelul crescut de testosteron in timpul sarcinii poate favoriza aparitia la copii a unor probleme in dezvoltarea psihica.

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au masurat nivelul de testosteron in lichidul amniotic prele

Nivelul crescut de testosteron in timpul sarcinii poate favoriza aparitia la copii a unor probleme in dezvoltarea psihica.

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au masurat nivelul de testosteron in lichidul amniotic prelevat de la 235 de femei insarcinate. Apoi au tinut sub observatie copiii la ai caror mame a fost detectat un nivel ridicat de testosteron (hormon sexual masculin). La varsta de 8 ani, acesti copii intampinau dificultati in comunicare si socializare.

Potrivit cercetatorilor, nivelul ridicat de testosteron este determinat pe de o parte de particularitatile mamei si, pe de alta parte, de cele ale fatului. Studiile vor continua prin analiza a 90.000 de mostre de lichid amniotic pastrat la Banca nationala de material biologic din Danemarca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.