Preturile de consum au crescut in luna august cu 0,86%, fata de 0,29% in luna precedenta, in principal pe fondul scumpirilor inregistrate la alimente. Totodata, rata inflatiei din ultimele 12 luni a fost de 4,96%, in crestere cu un punct procentual
Preturile de consum au crescut in luna august cu 0,86%, fata de 0,29% in luna precedenta, in principal pe fondul scumpirilor inregistrate la alimente. Totodata, rata inflatiei din ultimele 12 luni a fost de 4,96%, in crestere cu un punct procentual comparativ cu nivelul consemnat la sfarsitul lunii iulie, potrivit datelor publicate, ieri, de Institutul National de Statistica (INS). In luna august, produsele alimentare au inregistrat un avans de 1,68%, in conditiile scumpirii legumelor cu 3,83%, a produselor de morarit si panificatie cu 3,03% si a oualor cu 13,55%. Preturile la paine, produse de franzelarie si specialitati au urcat cu 3,44%.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.