Salariile diplomatilor ar putea fi majorate, dupa ce senatorii au respins, ieri, cererea de reexaminare a presedintelui Basescu asupra legii salarizarii personalului diplomatic. Astfel, Legea privind modificarea si completarea Legii 495/2004 privind
Salariile diplomatilor ar putea fi majorate, dupa ce senatorii au respins, ieri, cererea de reexaminare a presedintelui Basescu asupra legii salarizarii personalului diplomatic. Astfel, Legea privind modificarea si completarea Legii 495/2004 privind salarizarea si alte drepturi banesti ale personalului din administratia centrala a Ministerului Afacerilor Externe si de la misiunile diplomatice, oficiile consulare si institutele culturale romanesti din strainatate va ramane nemodificata. Senatorii au fost de acord cu raportul de respingere al cererii de reexaminare formulat de Comisia pentru munca, aprobandu-l cu 46 de voturi „pentru“, 11 „impotriva“ si 3 abtineri. Ei au respins obiectiile presedintelui Basescu care invoca faptul ca actul normativ in cauza genereaza discriminari intre categoriile de functionari publici, seful statului argumentand totodata ca Executivul nu a indicat sursele de finantare pentru sustinerea acestor majorari si ca, oricum, au fost adoptate recent ordonante de Guvern care prevad indexarea veniturilor pentru diplomati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.