In Rusia a fost testata cea mai puternica bomba vacuum din lume . Conform expertilor militari rusi, aceasta bomba poate concura cu cea atomica, la fabricatia ei fiind folosita nanotehnologia. Nu a fost dezvaluita locatia in care au avut loc tes

In Rusia a fost testata cea mai puternica bomba vacuum din lume . Conform expertilor militari rusi, aceasta bomba poate concura cu cea atomica, la fabricatia ei fiind folosita nanotehnologia. Nu a fost dezvaluita locatia in care au avut loc testele a€žtatalui tuturor bombelor", precizeaza topnews.ru. SPERIETOARE. "Rezultatele testarii acestei arme au aratat ca este la fel de distructiva ca si arma atomica. In acelasi timp actiunea acestei arme nu polueaza mediul inconjurator asa cum o face bomba nucleara. Aceasta bomba distruge tot ce apare in calea sa, dar nu produce radiatii si nu distruge mediul", a spus Alexandru Rukshin seful Directiei Tactice a Armatei Federatiei Ruse. Noua bomba vacuum va permite inlocuirea altor surse atomice de capacitate mai mica. Ministerul Apararii sustine ca aceasta arma nu incalca nici un tratat international. Pana in prezent, cea mai puternica bomba vacuum a fost creata in SUA si a fost testata in 2003. Acea super arma a fost numita "mama tuturor bombelor". Facand o analogie, Rusia a creat o super arma pe care a denumit-o "tatal tuturor bombelor". Aceasta super arma nu are inca o denumire oficiala ci, doar, un cifru secret. Explozibilul continut de aceasta arma este mult mai puternic decat trotilul. Acest lucru a fost realizat datorita utilizarii nanotehnoligiei. "Am obtinut o arma destul de puternica cu resurse putine", a spus Iurii Balako, directorul departamentului unuia din institutele de cercetari ale Ministerului Apararii Federatiei Ruse. Arma ruseaca intrece cu mult arma americana la toate capitolele. Masa substantei explozibile este cu mult mai mica, in schimb puterea ei este de patru ori mai mare. Temperatura din epicentrul exploziei este de doua ori mai ridicata, iar aria de distrugere este de 20 ori mai mare. "Noua arma ne va oferi siguranta si, in acelasi timp, ne permitem sa facem fata terorismului in orice imprejurare si regiune", a mai adaugat Alexandru Rukshin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.