Incheierea sezonului estival pe Marea Negra a fost marcat, in acest sfarsit de saptamana, de ultima cursa pe apa a anului. La invitatia Yacht Clubului Regal Roman (YCRR), 18 veliere s-au intrecut in doua competitii, care au stabilit si campioana nat
Incheierea sezonului estival pe Marea Negra a fost marcat, in acest sfarsit de saptamana, de ultima cursa pe apa a anului. La invitatia Yacht Clubului Regal Roman (YCRR), 18 veliere s-au intrecut in doua competitii, care au stabilit si campioana nationala de vele. A saptea editie a Regatei YCRR si Regata Marsuinului au fost ultimele iesiri pe mare pana vara viitoare.

Un velier care era sa se scufunde, un traseu frumos, dar uneori greu de gasit din cauza vapoarelor care mascau balizele si o ultima lupta strånsa au fost ingredientele Regatei YCRR. Cursa, desfasurata pe traseul Portul Tomis - Portul Midia si retur, s-a ridicat la nivelul asteptarilor concurentilor, fiind presarata cu momente interesante, tocmai bune de comentat. Marea montata si rafalele serioase de vant au fost provocarea ideala pentru ultima cursa a anului. Velierele, cu dimensiuni intre sapte si cincisprezece metri, au fost despartite, in final, de priceperea echipajului, dar si de noroc. Cei mai multi au bravat, spunand ca marea nu este prea agitata, dar abandonurile s-au tinut lant.

Odata ajunsi in Portul Midia, cativa concurenti au pierdut timp pretios din cauza unui vapor care ascundea baliza dupa care trebuia intors velierul. Pe drumul de intoarcere, Corsarul, un velier din lemn, a fost aproape sa se scufunde. Ambarcatiunea, una din putinele construite dupa regulile tehnologiei traditionale, a inceput sa ia apa din cauza unor incheieturi slabite. Dupa ce si-au impartit vestele de salvare si au lansat semnalul de urgenta, echipajul
n-a mai avut ce face decat sa se roage pentru o minune. Au fost salvati in ultimul moment de o vedeta a Pazei de Coasta care i-a remorcat inapoi in port. Aventura lor i-a desemnat drept castigatori, neoficiali, ai premiului de popularitate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.