Productia de vin din acest an ar putea genera venituri totale de peste 450 de milioane de euro, cu peste 15% mai mult fata de anul trecut, a afirmat directorul Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe. „Volumul de vin p
Productia de vin din acest an ar putea genera venituri totale de peste 450 de milioane de euro, cu peste 15% mai mult fata de anul trecut, a afirmat directorul Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe. „Volumul de vin produs anul acesta va fi de 5,5 milioane de hectolitri, fata de recolta de circa sase milioane de hectolitri din 2006. Din vinul produs, 1,5 - 2 milioane de hectolitri vor fi pusi in vanzare, restul cantitatii fiind destinata autoconsumului“, a spus Gheorghe. Directorul PNVV a mentionat ca seceta din acest an a afectat local suprafete cultivate cu vita- de-vie in zonele Husi, Iasi, Dealu Mare, Tulcea sau Oltenia. „In acest an, recoltatul strugurilor a inceput cam cu doua - trei saptamani mai devreme decat in mod obisnuit, in functie de zona si de gradul de coacere a strugurilor, insa, cu certitudine, in toate regiunile viticole, acumularea zaharului din struguri este foarte ridicata, ceea ce conduce la o calitate deosebita a vinului“, a mai spus Ovidiu Gheorghe. In functie de zona geografica, recoltatul strugurilor a incepu t intre 20 august si 10 septembrie, exceptie facand Transilvania, unde urmeaza sa inceapa pe 15 septembrie.

Romania va cere UE suplimentarea fondurilor pentru viticultura
Directorul PNVV vrea sa faca demersuri pentru a majora valoarea fondurilor primite in 2009 de Romania de la Comisia Europeana, pentru sectorul viticol, de la circa 23 de milioane de euro la 35 de milioane de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.