Portul Constanta a devenit o atractie turistica pentru strainii care aleg sa-si petreaca vacantele pe costisitoarele nave de croaziera. Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) a anuntat ieri ca de la un an la altul numarul turist
Portul Constanta a devenit o atractie turistica pentru strainii care aleg sa-si petreaca vacantele pe costisitoarele nave de croaziera. Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) a anuntat ieri ca de la un an la altul numarul turistilor care vin la Marea Neagra este in crestere.Ultimele date indica faptul ca, de la inceputul anului si pana in prezent, in terminalul de pasageri al Portului Constanta au ancorat 47 de nave, iar pana la sfarsitul lunii noiembrie mai sunt programate sa soseasca alte 22.Pentru acest an, sustin autoritatile, in terminalul de pasageri al Portului Constanta au fost anuntate sosirile a 78 de nave, dintre care 41 fluviale si 37 maritime, toate avand sute de turisti la bord. Pe langa navele de pasageri cu rute regulate, cum ar fi River Aria, River Adagio, River Explorer si River Discovery, mai sunt asteptate in terminalul Portului Constanta navele de croaziera Spirit of Adventure, The Emerald, Calypso, Kristina Regina, Perla, The Iris si Bizet.Potrivit statisticilor CNAPM, in 2006, prin terminalul de pasageri au fost inregistrate 46.887 de persoane. Numarul acestora este in crestere, in 2005 fiind inregistrati 33.253 de pasageri, iar in 2004 doar 18.979 de pasageri. In timp ce strainii aleg sa vina in tara noastra in vacante, nici romanii nu stau "cu mainile in san". In ultimul an, si acestia au prins gustul calatoriilor scumpe la bordul vaselor de croaziera. Agentia de turism World Travel din Bucuresti a inregistrat anul trecut o crestere de 170% a cererilor pentru sejururi pe vase de croaziera si mizeaza pentru 2007 pe un avans de 50%, dupa ce a devenit reprezentant exclusiv a operatorului international Royal Caribbean, unul dintre cei mai importanti operatori de programe de croaziera din lume. "Prezenta Royal Caribbean si Celebrity Cruises pe piata romaneasca ofera sanse sporite pentru promovarea celui mai complet si modern produs turistic, croaziere pe nave de lux, cu itinerarii pe toate continentele", sustin reprezentantii companiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.