Greenpeace a cerut Guvernului sa dispuna interzicerea importului si a cultivarii de plante modificate genetic si sa identifice si sa distruga productia de soia si porumb MG din Insula Mare a Brailei. ONG-ul a protestat ieri in fata Agriculturii, ince
Greenpeace a cerut Guvernului sa dispuna interzicerea importului si a cultivarii de plante modificate genetic si sa identifice si sa distruga productia de soia si porumb MG din Insula Mare a Brailei. ONG-ul a protestat ieri in fata Agriculturii, incercand sa-si impuna punctul de vedere institutiei. Reprezentantii ministerului de resort a invocat, insa, ca nu este de competenta Agriculturii interzicerea OMG, iar singurul demers pe care il poate face institutia este demararea unor dezbateri la nivel local, iar producatorii agricoli sa decida daca vor sau nu sa cultive astfel de plante. Reprezentanti ai Greenpeace au protestat marti in fata ministerului, solicitand interzicerea importului si cultivarii de organisme modificate genetic inclusiv a porumbului MON 810 aprobat in UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.