Bank of London&The Middle East, inregistrata in Marea Britanie, este prima banca ce ar putea desfasura in Romania operatiuni potrivit legii islamice, Sharia, unde una dintre regulile de baza este interzicerea perceperii de dobanzi, potrivit Media
Bank of London&The Middle East, inregistrata in Marea Britanie, este prima banca ce ar putea desfasura in Romania operatiuni potrivit legii islamice, Sharia, unde una dintre regulile de baza este interzicerea perceperii de dobanzi, potrivit Mediafax. Institutia de credit a notificat recent BNR privind intentia de a furniza servicii directe pe piata romaneasca. Principalul actionar al Bank of London&The Middle East este institutia kuweitiana de credit Boubyan Bank, care controleaza 20% din capital. Banca intentioneaza sa desfasoare in Romania toata gama de servicii permise pentru institutiile inregistrate in Uniunea Europeana. Sharia reprezinta un sistem de legi inspirat din invatamintele Coranului, care priveste atat viata politica si sociala, cat si pe cea economica din tarile musulmane. In Romania, mai opereaza Blom Bank Egypt, banca cu actionariat dintr-o tara majoritar musulmana, dar aceasta functioneaza conform sistemului financiar conventional.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.