Ministrul Apararii, liberalul Teodor Melescanu s-a prezentat astazi, la orele 15, la audierile din  Comisiile de aparare reunite ale Senatului sI Camerei Deputatilor pentru a da lamuriri in privinta respectarii procedurilor de achizitionar
Ministrul Apararii, liberalul Teodor Melescanu s-a prezentat astazi, la orele 15, la audierile din  Comisiile de aparare reunite ale Senatului sI Camerei Deputatilor pentru a da lamuriri in privinta respectarii procedurilor de achizitionare cu tehnica aeronautica.

Melescanu s-a prezentat la Parlament insotit de fostul purtator de cuvant al ministerului sI de un reprezentant al Departamentului de Inzestrare. Audierea inceputa astazi are la baza o serie de sesizari legate de licitatia controversata pentru avioanele scurt/mediu curier sI o serie de semnale ingrijoratoare privind programul de dotare cu avioane multirol a carui valoare depaseste 3 miliarde de euro. Anterior, Melescanu declarase :

"Comisia a dorit sa obtina informatii cu privire la programul de achizitii al ministerului in ceea ce priveste domeniul aviatiei. Voi veni, miercuri, la comisie insotit de reprezentanti ai Departamentului pentru armamente si ai Statului Major al Aviatiei pentru a le prezenta situatia la zi si ce ne propunem sa facem in continuare".

Presedintele Comisiei de aparare din Senat, social-democratul Cristian Diaconescu, declara, in 30 august, ca senatorii au decis sa il cheme la audieri pe ministrul Apararii, dupa ce au fost primite mai multe sesizari privind procedurile de achizitionare a unor avioane. Vom reveni
   


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.