Cursul mediu al euro a fost anuntat ieri de BNR la 3,3120 lei, fata de 3,3128 lei, acum doua zile, anuntul facut de INS referitor la cresterea inflatiei in august la 5% comparativ cu luna similara a anului trecut ramanand fara efecte in piata valutar
Cursul mediu al euro a fost anuntat ieri de BNR la 3,3120 lei, fata de 3,3128 lei, acum doua zile, anuntul facut de INS referitor la cresterea inflatiei in august la 5% comparativ cu luna similara a anului trecut ramanand fara efecte in piata valutara. "Piata a fost linistita, cu volume de tranzactionare reduse, iar cresterea inflatiei, peste nivelul anticipat de majoritatea analistilor, care ar fi trebuit sa determine o apreciere a leului, avand in vedere perspectivele unei majorari a dobanzii de politica monetara a BNR, nu a adus nimic nou, observa un dealer bancar. Nu au avut loc schimbari spectaculoase, leul miscandu-se la fel ca si celelalte monede emergente, semn ca mare parte din speculatori si-au marcat profiturile sau au plecat deja din piata". Piata s-a deschis la valori de 3,3040 - 3,3090 lei, in scadere cu circa jumatate de ban fata de luni seara, aceste cotatii fiind urmate de o depreciere a monedei nationale care a coborat la 3,31 lei/euro, ca urmare a tendintei generale de depreciere a monedelor din regiune fata de euro. Partea a doua a sedintei a fost asemanatoare, euro urcand pana la un maxim de 3,3155, iar cotatiile la 3,3130 - 3,3180 lei. Pe piata monetara, dobanzile la depozitele cu scadente de o zi au fost cuprinse intre 6 si 6,75%, iar cele la o saptamana intre 6,1 si 6,75%, dupa ce Banca Nationala a Romaniei a atras luni 4 miliarde lei in depozite la doua saptamani la o dobanda medie anuala de 6,84%, iar MEF a scos din piata 100 milioane lei pentru titlurile de tip benchmark pe zece ani licitate pe 6 septembrie. Cursul dolarului a scazut de la 2,4019 la 2,3988 lei, evolutia sa fiind marcata si de deprecierea lui fata de euro pe pietele internationale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.