In doar doua saptamini, in Banie s-au petrecut doua atacuri armate.

Cartierul craiovean George Enescu a fost luni seara scena unui conflict intre doua grupuri de barbati care au incercat sa-si rezolve neintelegerile folosind sabii, bite si pistoale. Politistii au ajuns prea tirziu la fata locului, unde nu au gasit decit tuburi de cartuse goale si mai multi martori care au vazut incidentul.

Unul dintre ei a povestit ca in zona au aparut patru masini: „Au coborit multi cu bite, sabii si pistoale in miini si s-au dus spre patru baieti care erau aici. S-au luat dupa ei si au inceput sa traga cu pistoalele, dupa care s-au urcat in masini si au fugit. Cred ca nu a durat mai mult de doua-trei minute totul".

Politistii doljeni au reusit marti sa afle identitatea persoanelor care au tras cu pistolul, unele dintre acestea fiind implicate in mai multe scandaluri din Craiova. Florin Anca, 34 ani, Nicusor Anuta, 27 ani, Marius Voinea, 28 ani, Ion Pavel Surdu, 25 ani, Ionut Stinga, 23 ani, si Stefan Mitre, 27 ani, au fost identificati printre cei care au provocat scandalul. Incidentul a fost generat de unele neintelegeri aparute la discoteca intre cele doua grupuri, insa nu s-a soldat cu raniti.

Pe numele celor sase agresori au fost intocmite acte premergatoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, respectiv nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Pina marti, politistii nu reusisera sa dea de nici unul dintre cei sase, acestia disparind de la domiciliile lor. Doi dintre ei au fost implicati si in scandalul de la IML Craiova de acum doua saptamini, in timpul caruia s-a tras de asemenea cu arma.