Dupa ce saptamina trecuta a luat foc vestiarul echipei de fotbal Pandurii Tirgu-Jiu, marti, in acelasi loc, a fost gasita o grenada. Muncitorii care lucrau la renovarea vestiarelor distruse de incendiu au descoperit grenada intr-o cutie, pe un raft. Acestia au anuntat seful de echipa, care a scos elementul de munitie pe spatiul verde din preajma cladirii.

La fata locului a sosit o echipa a Inspectoratului de Urgenta Gorj care a constatat ca grenada nu prezenta nici un pericol, fiind una de exercitiu. „Este vorba despre o grenada de exercitiu, din cauciuc, cu focos tot de exercitiu. Imprejurarile in care a ajuns in aceasta zona nu le cunoastem, eventual a fost gasita in alta parte, iar copiii care au venit la antrenament au adus-o. Nu prezinta nici un fel de pericol. Se foloseste in procesul de instruire, la exercitul de aruncare a grenadei", a declarat locotenentul-colonel Serafim Vaideanu.

Inainte de Revolutia din 1989, spatiul folosit acum ca magazie de catre clubul de fotbal Pandurii Tirgu-Jiu a fost utilizat pentru depozitarea materialelor destinate pregatirii garzilor patriotice, „PTAP". (Lucian Cazan)