La doua saptamani de la aducerea in tara a fostului sef al mafiei chinezesti din Capitala, Zhao Tun Guo, autoritatile italiene au extradat in Romania un membru al gruparii conduse, in anii 1992-1995, de rivalul lui Zhao, Xu Chi Yan. Chinezul adus in
La doua saptamani de la aducerea in tara a fostului sef al mafiei chinezesti din Capitala, Zhao Tun Guo, autoritatile italiene au extradat in Romania un membru al gruparii conduse, in anii 1992-1995, de rivalul lui Zhao, Xu Chi Yan. Chinezul adus in noaptea de luni spre marti se numeste Hu Quhua si este acuzat ca si-a ucis un compatriot, pe 13 iulie 1994, in fata unui local din Capitala. Victima era prieten si partener de afaceri cu Zhao Tun Guo si Chang Ming. Hu a fost arestat pentru 29 de zile, dar ieri s-a judecat recursul impotriva emiterii mandatului. La ora inchiderii editiei, judecatorii Curtii de Apel nu luasera nicio decizie.

Inainte de a reaminti filmul evenimentelor de acum 13 ani, trebuie sa precizam inca o data care erau centrii de putere in comunitatea chineza din Capitala, la inceputul anilor '90. Zhao Tun Guo si Xu Chi Yan conduceau doua asa-zise asociatii, primul, “Beijing”, iar al doilea, “Shanghai”. Scopul declarat al fiecaruia era de a imbunatati viata chinezilor din Romania, dar, potrivit vocilor din interiorul comunitatii chinezesti, ambele asociatii ar fi urmarit numai centralizarea partiala a &ldq uo;taxelor de protectie”. Zhao si Xu s-au amenintat cu moartea la ambele sedinte de constituire a organizatiilor, tinute la restaurantele “Beijing” si “Dong Hai”. De altfel, in fata acestui din urma local, partenerul lui Zhao, Sun Qiang, le-a cazut victima, pe 13 iulie 1994, oamenilor lui Xu Chi Yan.

Victima a murit incet si in chinuri


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.