Firma Dragoman Development, controlata de investitori irlandezi, aloca peste 125 milioane euro pentru constructia a patru proiecte imobiliare in Romania, dintre care doua in Bucuresti si doua in Brasov. "Am achizitionat in cursul acestui an terenuril
Firma Dragoman Development, controlata de investitori irlandezi, aloca peste 125 milioane euro pentru constructia a patru proiecte imobiliare in Romania, dintre care doua in Bucuresti si doua in Brasov. "Am achizitionat in cursul acestui an terenurile pe care vor fi construite cele patru proiecte. Unul dintre proiectele din Bucuresti va fi dezvoltat in partea de sud a orasului, in zona Cartierului Berceni. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren cu o suprafata de 4.000 de metri patrati, va cuprinde 130-160 de locuinte care totalizeaza 10.000 de metri patrati", a declarat ieri, pentru Mediafax, Charles Bergen, unul dintre asociati. Bergen a precizat ca lucrarile de constructie vor incepe in aceasta toamna, data de finalizare fiind previzionata pentru primavara anului 2009.Investitia pentru dezvoltarea proiectului va fi realizata in parteneriat cu proprietarul terenului si este estimata la 18 milioane de euro.Al doilea proiect din Capitala, reprezentand o investitie de circa 23 de milioane de euro, va fi dezvoltat in partea de vest a orasului, in zona Drumul Taberei."Compania a achizitionat un teren de 12.500 de metri patrati in aceasta zona, care permite dezvoltarea de constructii de 36.000 de metri patrati, cu un regim de inaltime de pana la 14 etaje. Proiectul va cuprinde circa 20 de constructii mici, care vor avea preturi de vanzare de sub 1.000 de euro pe metru patrat", a adaugat reprezentantul companiei. Lucrarile de constructie se vor intinde pe o perioada de 30 de luni. Potrivit lui Bergen, cel mai mare proiect al firmei va fi realizat in orasul Brasov, unde a fost achizitionat un teren de 96.000 de metri patrati pentru constructia a 450 de locuinte. "Suprafata construita a proiectului va fi de circa 70.000 de metri patrati, iar investitia pentru dezvoltarea locuintelor este estimata la circa 56 de milioane de euro", a precizat acesta.Constructia va fi derulata in trei etape, prima faza a acestui proiect fiind scoasa la vanzare in luna septembrie. Constructia va incepe la sfarsitul acestui an si va fi finalizata in 45 de luni. Tot in Brasov, Dragoman detine un teren de 7.500 de metri patrati, unde intentioneaza sa construiasca un proiect complex de spatii de recreere si de birouri, cu o suprafata inchiriabila de 15.000 de metri patrati. Pentru acest proiect, dezvoltatorul va investi circa 25 de milioane de euro. Compania Dragoman Developments este detinuta de trei parteneri irlandezi, Paul Larkin, Charles Bergen si Michael Hunt, si este prezenta pe piata romaneasca din 2003. Pe langa activitatea de dezvoltare imobiliara, Dragoman furnizeaza si servicii de consultanta de investitii. Compania a participat la elaborarea planului de afaceri al primei faze a proiectului Baneasa, dezvoltat de compania Baneasa Investment si, totodata, a realizat integral planul de dezvoltare al proiectului Sema Parc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.