Cabinetul de Desene si Gravuri al Muzeului National de Arta al Romaniei (MNAR) asteapta publicul sa participe la vizita cu ghidaj gratuit din cadrul expozitiei "Descoperirea peisajului. Inceputurile modernitatii romanesti". Aceasta va fi sustinuta de
Cabinetul de Desene si Gravuri al Muzeului National de Arta al Romaniei (MNAR) asteapta publicul sa participe la vizita cu ghidaj gratuit din cadrul expozitiei "Descoperirea peisajului. Inceputurile modernitatii romanesti". Aceasta va fi sustinuta de organizatoarea expozitiei, Petruta Vlad Murvai, si se va desfasura in ziua de sambata, 15 septembrie, de la ora 11.00 (participarea se face pe baza de programare la telefon: 314 8119). "Descoperirea peisajului..." cuprinde o selectie de 38 de lucrari de grafica ce reflecta multiplele fatete ale peisajului ca gen pictural, retrasand istoricul abordarii spatiului si miscarii in pictura la inceputurile artei moderne romanesti. Expozitia prezinta trecerea de la peisajul de tip academist la cel impresionist, insistand asupra peisajului romantic. Un prilej pentru iubitorii de arta de a se reintalni cu operele unor nume notorii ale creatiei plastice de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, precum Theodor Aman, Ion Andreescu, Carol Popp de Szathmary, Sava Hentia, Henri Trenk, Ion Georgescu, lucrate in tehnici diverse - acuarela, creion, carbune etc. Expozitia ramane deschisa pana la 4 noiembrie 2007 in Cabinetul de Desene si Gravuri al Galeriei de Arta Romaneasca Moderna de la MNAR.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.