Circa 20.000 de romani au cerut permis de rezidenta comunitara in Valencia, incepand din aprilie anul acesta, documentul respectiv conferindu-le drepturi suplimentare imigrantilor care locuiau deja cu acte in regula in Spania, la 1 ianuarie 2007. Au
Circa 20.000 de romani au cerut permis de rezidenta comunitara in Valencia, incepand din aprilie anul acesta, documentul respectiv conferindu-le drepturi suplimentare imigrantilor care locuiau deja cu acte in regula in Spania, la 1 ianuarie 2007. Autoritatile spaniole au inceput din luna aprilie sa emita permise de rezidenta pentru cetatenii comunitari, pentru romanii si bulgarii stabiliti legal in aceasta tara inainte de 1 ianuarie 2007, data aderarii celor doua tari la Uniunea Europeana. Spania a restrictionat accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii pana in 2009, conform unei hotarari a Consiliului de Ministri din 22 decembrie 2006. Dintre cei 30.000 de solicitanti de permise de rezidenta ca cetateni comunitari, circa 10.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.