Ministerul Finantelor nu a mai gasit bani la rectificarea bugetara pentru Airbusul cu antiracheta destinat Administratiei Prezidentiale.

„Banii vor merge la CFR, care are mai multa nevoie de ei", a declarat ieri ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, la discutiile asupra rectificarii bugetare. El a aratat ca in proiectul de rectificare a bugetului erau incluse si alocari de fonduri pentru achizitionarea a doua avioane Airbus A 330, prevedere eliminata ulterior. „A existat aceasta mentionare, dar am scos-o din proiect, iar finantarea a fost inlocuita cu cea pentru CFR, care a avut prioritate. Vom vedea daca presedintele va mai face declaratii legate de avioane bune sau rele", a spus Vosganian.

CSAT a aprobat, pe 28 iunie, un plan in trei etape, propus de Romavia, cu privire la aeronavele care-l transporta pe seful statului. Ultima etapa consta in achizitionarea unui avion dotat cu sistem antiracheta, cabinet medical, birou de lucru, camera de zi si sala de baie, a relatat anterior Cotidianul.