Mai e un an pina la Beijing si regina se pregateste pentru abdicare. Gimnastica a inchis deocamdata exploatarea aurifera de linga Sarmizegetusa.

Mondialele de la Stuttgart nu ne-au adus revelatii surprinzatoare. La echipe doar ratarea
Mai e un an pina la Beijing si regina se pregateste pentru abdicare. Gimnastica a inchis deocamdata exploatarea aurifera de linga Sarmizegetusa.

Mondialele de la Stuttgart nu ne-au adus revelatii surprinzatoare. La echipe doar ratarea absurda a unei rusoaice (notata cu zero absolut!) ne-a suit pe pozitia de bronz cind, inaintea ultimului schimb, eram la 2.6 puncte de podium. SUA si China au dominat intrecerea si au terminat la mare distanta - sase, respectiv cinci puncte - fata de estul Europei. Antrenorul coordonator Forminte merge in continuare pe ideea formarii unor gimnaste complete - de patru aparate - care sa salte implicit valoarea echipei. In lume, specializarile pe aparate nu mai lasa loc sportivelor complexe. Deocamdata doar Steluta Nistor - argintul de la individual compus - a reusit sa confirme oarecum. Celalalt pilon al echipei a cedat pe linie. Sandra Izbasa a fost coplesita de accidentarea suferita anul trecut, care a tinut-o o vreme in afara antrenamentelor si a venit abia a noua la individual, fara sa aiba evolutii clare nici in finalele pe aparate. Catalina Ponor, ultima noastra mare campioana olimpica, nu a reusit sa refaca cuplul de aur cu antrenoarea Bitang, dar e totusi prea devreme dupa revenirea in competitii precedata de anul de pauza. La aparatul preferat, birna, a depasit timpul de concurs, ceea ce a penalizat-o suficient cit sa rateze medaliile! Obiectivul tuturor ramine insa Olimpiada de la Beijing. Sintem invatati prost: in Romania, argint inseamna ratare. Nu spun ca e normal, dar asa sint privite lucrurile de la Montreal incoace. Si vorbim de nu mai putin de opt editii consecutive de atunci, de la care gimnastica s-a intors cu medalii de aur. Sigur ca, pe masura ce renuntam la metodele dure de antrenament si nu le inlocuim cu logistica sau infrastructura, rezultatele vor incepe sa dispara. Fuga de saracie pare singurul motor care mai propulseaza vointa acestor fetite cu miini de salahor si zimbet trist. Selectionerii cei mai buni sint in continuare frigul din casa parinteasca si foamea impartita cu fratii. Daca nu ati citit povestea, din ziarul de ieri, a ultimei Cenusarese, noua vicecampioana mondiala Steluta Nistor, va rog sa o faceti.

O sa intelegeti de ce, pe undeva, imi doresc ca aria de selectie sa se restringa cit mai mult. Chiar si asa, cu pretul aurului pierdut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.