Ursul care a omorit o americanca in Bucegi a atacat cortul in care dormeau un turist si fiul sau de 8 ani.Ursii au inceput sa devina din ce
in ce mai agresivi cu turistii
pe care ii intilnesc pe munte Incidentul a avut loc marti dimineata, la ora 5.45, pe platoul Bucegi, la doi pasi de cabana Caraiman, unde turistii isi instalasera cortul. Un urs de aproximativ 400 de kilograme a sfisiat pinza cortului si l-a prins in gheare pe barbatul de 38 de ani care dormea alaturi de fiul sau, de 8 ani. Copilul a scapat neatins, din fericire, insa barbatul s-a ales cu zgirieturi destul de serioase pe piept si pe spate si cu un deget rupt, potrivit lui George Cotinghiu, paramedic in echipa Salvamont Busteni. Alertati de zgomot, cei din cabana au iesit si au reusit sa alunge animalul folosind petarde. E acelasi urs care a omorit-o pe turista din America", a mai spus George Cotinghiu, care a aflat de la martorii incidentului ca animalul avea aceleasi dimensiuni si culoare ca si ursul care a atacat un grup de turisti in Bucegi, in urma cu aproape doua luni.

Barbatul a fost coborit de salvamontisti cu telecabina si dus la spitalul din Sinaia, unde a fost internat la chirurgie. Directorul medical al Spitalului Orasenesc Sinaia, dr. Flavia Carstea, a declarat pentru MEDIAFAX ca nu a fost nevoie ca barbatul sa fie supus unei interventii chirurgicale, iar starea lui este stabila si este constient. Potrivit unor surse medicale, el urma sa fie transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde va sta citeva zile pentru recuperare.

Apropiati ai turistului au declarat ca, desi el ar fi vrut sa innopteze in cabana Caraiman, impreuna cu fiul sau, acest lucru nu a fost posibil, cladirea fiind inchisa pentru renovare. Reprezentantii cabanei nu au putut fi contactati. Medicul George Cotinghiu, de la Salvamont Busteni, ne-a confirmat insa ca, de circa doua saptamini, cabana Caraiman a intrat in renovare pentru sezonul de iarna.

Ce cred montaniarzii despre cabana Caraiman, pe www.cotidianul.ro/select