Grupul Apple, condus de Steve Jobs, doreste sa cheltuiasca mai multe miliarde de dolari pentru a achizitiona o transa de frecvente de telefonie scoasa la licitatie de Guvernul american, conform revistei Business Week, citata de Reuters. Interesati de
Grupul Apple, condus de Steve Jobs, doreste sa cheltuiasca mai multe miliarde de dolari pentru a achizitiona o transa de frecvente de telefonie scoasa la licitatie de Guvernul american, conform revistei Business Week, citata de Reuters. Interesati de frecventele de telefonie sunt si Google, compania de televiziune prin satelit DirecTv precum si grupuleBay, care detine sistemul de telefonie prin internet Skype, informeaza NewsIn. Aceasta licitatie, la care participantii trebuie sa ofere o suma de minimum 4,6 miliarde dolari, va scoate la vanzare o parte din frecventele detinute de retelele de televiziune cu semnal analog, constranse prin lege sa treaca la semnal digital incepand cu anul 2009. Castigatorii acestei licitatii vor deveni noii operatori de telefonie din Statele Unite ale Americii. Autoritatile americane au decis cu putin timp in urma ca aceste frecvente ar putea fi folosite de oricare dispozitiv telefonic portabil. Momentan, operatorii americani de telefonie pot selecta modelele de telefoane care functioneaza pe unele retele, excluzand alte modele. Frecventele scoase la vanzare, mai ales cele din banda de 700 MHz, vor permite crearea unei retele de banda larga, mult mai rapida decat retelele wi-fi sau de telefonie mobila folosite momentan. Potrivit Business Week, care citeaza surse apropiate de dosar, Apple este interesat de posibilitatea de a deveni operator de telefonie, avand in vedere ca a vandut deja un milion de unitati ale primului telefon mobil produs de grup, modelul iPhone, un dispozitiv multifunctional dotat cu unele capacitati de navigare pe internet si ar fi dispus sa cheltuiasca aproximativ 9 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.