Ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, doreste sa infiinteze o Agentie de Credite pentru Studenti. In opinia mai multor asociatii profesionale independente, aceasta intentie este buna, insa aproape imposibil de realizat. Mai exact, prin garantarea
Ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, doreste sa infiinteze o Agentie de Credite pentru Studenti. In opinia mai multor asociatii profesionale independente, aceasta intentie este buna, insa aproape imposibil de realizat. Mai exact, prin garantarea acestor credite de catre stat, se va contribui nemijlocit la falimentarea bugetului, deoarece nu exista parghiile financiare prin care sa se asigure returnarea tuturor acestor imprumuturi.

“Am introdus in proiectul privind Legea invatamantului superior o noutate cu referire la Agentia de Credite pentru Studenti, care va fi infiintata intr-un viitor apropiat si care se va ocupa de sprijinirea financiara a studentilor”, a anuntat Cristian Adomnitei, ministrul educatiei si cercetarii. Desi toata lumea a inteles ca este vorba de formarea unei noi banci care va gestiona un fond al statului si de la care studentii se pot imprumuta pentru a se intretine pe durata studiilor universitare, lucrurile stau cu totul altfel. “Pornind de la dificultatea de obtinere de credite si de la nevoile tinerilor care nu se pot intretine pe durata studiilor universitare, ministrul Adomnitei a decis sa se infiinte ze, prin Hotarare de Guvern si dupa promulgarea Legii invatamantului superior o agentie care administreaza fondul de garantare constituit. Aceasta agentie va elibera polite de asigurare. Prin aceste polite, studentii pot ridica credite de la banci, in baza reglementarilor stipulate de Legea creditelor. Termenul scadent, adica plata primei rate, incepe odata cu angajarea tinerilor, dupa finalizarea studiilor”, ne-a precizat Anisoara Stefanescu, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.