Intre 35 si 50% din potentialii participanti la fondurile de pensii obligatorii vor completa doua sau mai multe cereri de aderare si, drept consecinta, repartizarea acestora va avea loc aleatoriu, avand in vedere faptul ca actuala procedura de valida
Intre 35 si 50% din potentialii participanti la fondurile de pensii obligatorii vor completa doua sau mai multe cereri de aderare si, drept consecinta, repartizarea acestora va avea loc aleatoriu, avand in vedere faptul ca actuala procedura de validare nu include criterii de departajare temporala, a declarat ieri presedintele companiei Allianz-Ţiriac Pensii Private, Crinu Andanut."Dubla semnatura din necunoastere sau din interes este lucrul care ne ingrijoreaza cel mai tare. 35-50% din piata va fi cu dubla semnatura si ne intrebam in aceasta situatie daca am avut un start cu succes", a spus Andanut. Totodata, acesta a adaugat ca se doreste implementarea unui sistem de validare care sa aiba loc o data la doua saptamani, prin care invalidarea sa fie probata cu dovezi. "Acest sistem trebuie sa se poata solidifica in timp, nu la sfarsit", a spus presedintele companiei. In ciuda acestei situatii destul de ingrijoratoare, Allianz-Ţiriac Pensii Private isi pastreaza optimismul si afirma ca va functiona in oricare din sisteme, cel actual sau cel modificat.Astfel, toti participantii care la sfarsitul procesului de aderare initiala nu se afla pe registrul CNPAS cu mai mult de un act individual de aderare semnat vor fi inscrisi in registrul participantilor ca 'invalidati>>, urmand a fi repartizati aleatoriu. In functie de varsta si gen, CNPAS va repartiza persoanele invalidate direct proportional cu numarul persoanelor validate pe fiecare fond de pensii administrat privat in parte, raportat la totalul persoanelor validate pentru toate fondurile de pensii administrate privat. Campania de aderare la fondurile de pensii private obligatorii va demara pe 17 septembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.