Secretarul Camerei, Ioan Muntean, a anticipat ca aceasta chestiune va genera "un mic razboi politic", pentru ca "lucrurile sunt incurcate in totalitate". "In 2006 s-a reusit ca terenul pe care il administreaza Camera Deputatilor sa aiba, in sfarsit,
Secretarul Camerei, Ioan Muntean, a anticipat ca aceasta chestiune va genera "un mic razboi politic", pentru ca "lucrurile sunt incurcate in totalitate". "In 2006 s-a reusit ca terenul pe care il administreaza Camera Deputatilor sa aiba, in sfarsit, cadastru funciar, iar terenul sa fie intabulat. Ceea ce nu s-a reusit in aceasta perioada a fost obtinerea aprobarii din partea Primariei Generale a Capitalei a PUZ-ului. Au aparut si unele nemultumiri, in sensul ca, la raspunsul primit dupa un an si ceva de la depunerea documentatiei la comisia de specialitate, ni s-a spus ca sunt alte conceptii ale Primariei privind dezvoltarea zonei", a explicat Muntean. Potrivit deputatului, in viziunea celor care coordoneaza proiectele de urbanism, in locul unui hotel pentru parlamentari, ar trebui sa fie o bretea de circulatie, "pentru a nu se mai cheltui fonduri mari in locatii particulare". In raspunsul primit de la Centrul de Planificare Urbana si Metropolitana se specifica faptul ca, in conformitate cu strategia de dezvoltare a Capitalei, in curtea Parlamentului, intre Catedrala Neamului, parcajul subteran si cladire, se va construi un tronson al arterei de circulatie Buzesti-Berzei-Uranus. Tot ieri, conducerea Camerei a respins o solicitare venita din partea SRI care ceruse trecerea terenului aferent garajelor subterane si a cailor de acces, situate in curtea Palatului Parlamentului, in administrarea sa. "Exista o scrisoare din partea SRI prin care solicita sa se aprobe de catre Camera Deputatilor, pentru a se promova o hotarare de guvern, pentru trecerea unei suprafete de 16.600 metri patrati, adica 6753 mp teren de acces la garajul SRI si a suprafetei aferente garajului, 9907 metri patrati", a aratat Munteanu, adaugand ca SRI nu a prezentat motive justificate in document.
(R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.