Scandal de proportii la Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Roman: presedintele Dragomir Samson a fost demis in urma unei sedinte incendiare, fiind acuzat de administrare frauduloasa a fondurilor de vanatoare, delapidare si fals. Odata
Scandal de proportii la Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Roman: presedintele Dragomir Samson a fost demis in urma unei sedinte incendiare, fiind acuzat de administrare frauduloasa a fondurilor de vanatoare, delapidare si fals. Odata cu el si sub aceleasi invinuiri si-a pierdut postul si directorul asociatiei, Laurentiu Todireanu. Cei doi sustin ca sunt victimele unor masinatiuni puse la cale de contabila sefa a AVPS, iar politia a demarat cercetarile de rigoare pentru a scoate adevarul la lumina.

In urma cu un an, presedintele Samson l-a angajat in functia de director al AVPS Roman pe Laurentiu Todireanu, desi acesta nu intrunea conditiile impuse de lege, respectiv nu avea studii de specialitate si nici nu era vanator sau pescar sportiv. Directorul a activat nestingherit pe post, cu toate ca nu a primit din partea Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi decat un aviz de ocupare a functiei pe o perioada determinata, de doar trei luni. In scurt timp, cei doi sefi ai asociatiei romascane s-au apucat de afaceri profitabile pentru buzunarele lor, acestea constand in tranzactii de c ereale, sare si cartuse. Totul, fireste, pe banii din fondurile asociatiei.

Afaceri cu porumb pe banii asociatiei
Scandalul a rabufnit in momentul in care directorul Todireanu a dispus achizitionarea a cinci tone de porumb boabe de la presedintele Samson, care, pe langa functia detinuta in AVPS, o avea si pe cea de primar al comunei Secuieni. Achizitia s-a facut fara licitatie si la un pret mult peste cel al pietei, fiind considerata net dezavantajoasa pentru asociatie. Porumbul nu a fost insa folosit nicidecum pentru hrana animalelor, asa cum era prevazut. Ulterior, una din masinile cu cereale a fost descarcata in curtea directorului Todireanu, iar continutul alteia a fost vandut unui vanator pe nume Vasile Rachian, pentru suma de 100 de euro. Dupa aceasta tranzactie, au inceput sa curga reclamatiile din partea unor membri ai AVPS, iar la controalele facute s-a constatat ca nu exista nici un act intocmit legal pentru achizitia efectuata.

Braconaj cu jeepuri si autorizatii de vanatoare suspecte


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.