Visul renumitului coregraf Gigi Caciuleanu de a constitui o companie de dans in Romania se pare ca a devenit realitate. Primul pas va fi marcat vineri 14 septembrie, de spectacolul in premiera "OuiBaDa" ce poarta semnatura coregrafului francez de ori
Visul renumitului coregraf Gigi Caciuleanu de a constitui o companie de dans in Romania se pare ca a devenit realitate. Primul pas va fi marcat vineri 14 septembrie, de spectacolul in premiera "OuiBaDa" ce poarta semnatura coregrafului francez de origine romana si care va fi prezentat la Teatrul de Comedie (ora 18.00) in cadrul Festivalului International George Enescu. O echipa omogena, formata insa din oameni foarte diferiti - elevi si profesori de la scoala de coregrafie din Bucuresti, actori si chiar studenti la Geografie, cu totii selectati in urma unor auditii - va transpune pe scena "ceea ce este frumos in fiecare dintre noi".Pornind de la ideea spatiului mioritic, Gigi Caciuleanu a vrut sa inventeze „un spatiu meteoric”. „Am plecat de la ideea a ceea ce este frumos in noi - noi ca oameni ai planetei, noi ca romani (...), a explicat, ieri, coregraful in cadrul unei conferinte de presa. Cateva texte ale lui Gigi Caciuleanu insusi, a caror functie predominanta este una muzicala, si un puzzle de fragmente muzicale fac parte integranta din spectacol - o productie a Fundatiei Art Production impreuna cu Teatrul de Comedie. "Exista premisele unei scoli de dans romanesti care sa aiba sanse si pe plan international. Noi avem aici un nucleu de gandire si e pacat sa se piarda”, a adaugat coregraful, care a condus centre de dans in Franta, actualmente fiind directorul Baletului National din Chile.Dupa premiera din 14 septembrie, spectacolul „OuiBaDa” se va juca de doua ori pe luna, martea, la Teatrul de Comedie, a precizat producatorul Valerian Mares. Asa cum a fost conceput, spectacolul se adreseaza atat unui public larg, cat si unuia select din Romania, ba chiar si din strainatate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.