Cupa mondiala - nationala de rugby a Romaniei intalneste astazi Italia Daca inving diseara, "stejarii" au mari sanse sa termine grupa C pe locul trei si sa incaseze prima de 300.000 de euro promisa de federatie pentru indeplinirea acestui obiect
Cupa mondiala - nationala de rugby a Romaniei intalneste astazi Italia Daca inving diseara, "stejarii" au mari sanse sa termine grupa C pe locul trei si sa incaseze prima de 300.000 de euro promisa de federatie pentru indeplinirea acestui obiectiv.  
Miza meciului este enorma, in conditiile in care International Rugby Board intentioneaza sa reduca numarul echipelor participante la Cupa Mondiala de la 20 la 16. Daca masura va fi adoptata, atunci primele trei clasate in fiecare grupa vor obtine calificarea la editia urmatoare. Pentru a se numara printre acestea, Romania are nevoie de doua victorii, iar Italia si Portugalia, cu care vom juca la 25 septembrie, sunt adversarele cele mai accesibile.   DORINTA. Luni, cu o zi inaintea plecarii la Marsilia, pentru meciul cu Italia, in cantonamentul de la Agen "stejarii" l-au sarbatorit cu tort si sampanie pe managerul general Robert Antonin, care a implinit 67 de ani. "Ma bucur ca imi sarbatoresc ziua in grupul pe care il iubesc. Cel mai frumos cadou pe care puteti sa mi-l faceti este victoria cu Italia", le-a cerut francezul jucatorilor. "Nu am avut niciodata mai mult de o victorie in grupe. Daca am reusi acum doua, ar fi fantastic", a spus si Romeo Gontineac. Din echipa noastra lipseste Petru Balan, accidentat, iar italienii anunta sase modificari fata de formatia care a pierdut cu 76-14 meciul cu Noua Zeelanda. Antrenorul Pierre Berbizier are insa de unde alege, el avand in lot nu mai putin de 13 jucatori naturalizati, dintre care sase argentinieni si trei neozeelandezi. Partida Romania - Italia se va disputa pe Stade Velodrome, de la ora 21:00, si va fi transmisa de TVR 2.   DECISIV "Este cel mai important meci, deoarece el va conditiona restul competitiei. Romania vine fara complexe la Marsilia, dar nu trebuie sa ne asteptam sa faca spectacol. Stim ca italienii vor revansa. Ei trebuie sa asigure spectacolul, noi vom evolua intr-un stil mai pragmatic" Robert Antonin manager general Romania   Palmares Primul meci dintre Romania si Italia s-a disputat in 1934, victoria revenind peninsularilor, cu 7-0. In total, s-au jucat 40 de partide, bilantul fiind favorabil "Squadrei Azzurra", care a castigat de 21 de ori, fata de 16 succese romanesti, alte trei meciuri incheindu-se la egalitate. Ultimul meci s-a disputat in 2004, la Bucuresti, cand "stejarii" s-au impus la limita, scor 25-24. Cea mai categorica victorie, 69-0, apartine tot Romaniei si a fost obtinuta in 1977.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.